Η μαγειρίτσα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην ελληνική κουζίνα, γεμάτο αρώματα, γεύσεις και θρεπτική αξία. Με τις ρίζες της να βυθίζονται βαθιά στην παράδοση και την ιστορία, η μαγειρίτσα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά που συνοδεύουν τις καθημερινές ή ακόμη και τις εορταστικές στιγμές της ζωής μας.
Σήμερα όμως σας παρουσιάζουμε την μαγειρίτσα με κοτόπουλο, μια φανταστική πεντανόστιμη εκδοχή για αυτούς που αγαπούν το κοτόπουλο.
Αυτό το πιάτο το αγαπούν όλοι για την απλότητά του αλλά και την πλούσια γεύση που προσφέρει. Η μαγειρίτσα με κοτόπουλο συνδυάζει το νόστιμο κοτόπουλο με φρέσκα λαχανικά, αρωματικά μπαχαρικά και ελαιόλαδο, δημιουργώντας ένα πλούσιο και θρεπτικό πιάτο που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Η παρασκευή της μαγειρίτσας με κοτόπουλο είναι μια διαδικασία που απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά με λίγη προσοχή θα φτιάξετε ένα πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα κάνει τους καλεσμένους σας να ζητούν ακόμη!
Στην ελληνική κουζίνα, η μαγειρίτσα με κοτόπουλο συνδυάζεται συχνά με μαρούλι και κρεμμυδάκια. Με την προσθήκη αρωματικών μπαχαρικών όπως δυόσμος, μαϊντανός, και κύμινος, η μαγειρίτσα αποκτά έναν μοναδικό χαρακτήρα και γίνεται ακόμη πιο νόστιμη και πλούσια στη γεύση.
Είτε το σερβίρετε σε μια καθημερινή οικογενειακή συγκέντρωση είτε σε ένα δείπνο με φίλους, η μαγειρίτσα με κοτόπουλο θα αποτελέσει πάντα το αγαπημένο φαγητό της βραδιάς. Με το υπέροχο αυγολέμονο, αποτελεί μια πλήρη γευστική εμπειρία που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά.
Επιβεβαιώστε την αγάπη σας για την ελληνική κουζίνα με μια γεύση από την απολαυστική μαγειρίτσα με κοτόπουλο και αφεθείτε στις απολαύσεις των γευστικών ανακαλύψεων!
Μαγειρίτσα κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη μαγειρίτσα με κοτόπουλο, ιδανική για όσους δεν τρώνε τα εντόσθια! Χτυπήστε το αυγολέμονο όπως προτείνει ο Τάσος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κόψει όταν το προσθέσετε στη χλιαρή μαγειρίτσα.
Μπορείτε να ετοιμάσετε από το πρωί την μαγειρίτσα προσθέτοντας το αυγολέμονο λίγο πριν τη σερβίρετε το βράδυ.
Μαγειρίτσα κοτόπουλο
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 ml φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό μαρούλι
- 1,5 λίτρο ζωμός κότας
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
- 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 1 λεμόνι χυμός
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε έως ότου ροδίσει. Προσθέτουμε το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο. Σε αυτό το σημείο μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και συκωτάκια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει το κοτόπουλο, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί. Όταν βγάλει τα αρώματά του, προσθέτουμε το ρύζι γλασέ. Ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό για να μη διακόψει το βρασμό. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά, να ενωθουν τα υλικά και τα αρώματα μεταξύ τους. Προσθέτουμε άνηθο και μαρούλι. Ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τώρα σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό κότας, τόσο ώστε να καλύψει όλα τα υλικά στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αφήνουμε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σούπα για περίπου 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:
- Με το σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε απαλή μαρέγκα. Αυτό θα βοηθήσει να μην κόψει το αυγολέμονο όταν το ρίξουμε στη μαγειρίτσα.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών ελαφρώς. Τους ενσωματώνουμε στα χτυπημένα ασπράδια. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού στα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Όταν δέσει η μαγειρίτσα, παίρνουμε 2-3 μεγάλες κουταλιές από τη σούπα και την αναμειγνύουμε στο μπολ με το αυγολέμονο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα κοτόπουλο σε μπολ.
- Θυμηθείτε ότι ρίχνουμε το αυγολέμονο όταν πρόκειται να σερβίρουμε και όχι νωρίτερα για να μην κόψει το αυγό.
Βίντεο συνταγής
Tips
Δείτε επίσης: Πανεύκολα πασχαλινά κουλουράκια
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!!ΑΝ ΒΑΛΩ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΣΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΩ Κ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ.;Κ ΚΥΡΙΩΣ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ Κ ΦΡΕΣΚΑ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
Ναι διπλά όλα! Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα.
Τελειοοοοοοο θα το φτιαξω σ”ευχαριστουμε και Καλο Πασχα.??????????