ΑρχικήΣυνταγέςΣούπεςΜαγειρίτσα κοτόπουλο

Μαγειρίτσα κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη μαγειρίτσα με κοτόπουλο, ιδανική για όσους δεν τρώνε τα εντόσθια! Χτυπήστε το αυγολέμονο όπως προτείνει ο Τάσος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κόψει όταν το προσθέσετε στη χλιαρή μαγειρίτσα.

Μπορείτε να ετοιμάσετε από το πρωί την μαγειρίτσα προσθέτοντας το αυγολέμονο λίγο πριν τη σερβίρετε το βράδυ.

Μαγειρίτσα κοτόπουλο
Εκτύπωση

Μαγειρίτσα κοτόπουλο

Μαγειρίτσα κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για μαγειρίτσα που θα λατρέψουν όσοι δεν τρώνε τα εντόσθια.
Πιάτο Σούπες
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μαγειρίτσα κοτόπουλο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 6
Θερμίδες 250θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 ml φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό μαρούλι
  • 1,5 λίτρο ζωμός κότας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 1 λεμόνι χυμός

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε έως ότου ροδίσει. Προσθέτουμε το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο. Σε αυτό το σημείο μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και συκωτάκια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει το κοτόπουλο, για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί. Όταν βγάλει τα αρώματά του, προσθέτουμε το ρύζι γλασέ. Ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό για να μη διακόψει το βρασμό. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά, να ενωθουν τα υλικά και τα αρώματα μεταξύ τους. Προσθέτουμε άνηθο και μαρούλι. Ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τώρα σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό κότας, τόσο ώστε να καλύψει όλα τα υλικά στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αφήνουμε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σούπα για περίπου 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:

  • Με το σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε απαλή μαρέγκα. Αυτό θα βοηθήσει να μην κόψει το αυγολέμονο όταν το ρίξουμε στη μαγειρίτσα.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών ελαφρώς. Τους ενσωματώνουμε στα χτυπημένα ασπράδια. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού στα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Όταν δέσει η μαγειρίτσα, παίρνουμε 2-3 μεγάλες κουταλιές από τη σούπα και την αναμειγνύουμε στο μπολ με το αυγολέμονο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα κοτόπουλο σε μπολ.
  • Θυμηθείτε ότι ρίχνουμε το αυγολέμονο όταν πρόκειται να σερβίρουμε και όχι νωρίτερα για να μην κόψει το αυγό.

Βίντεο συνταγής

Tips

Θυμηθείτε ότι ρίχνουμε το αυγολέμονο όταν πρόκειται να σερβίρουμε και όχι νωρίτερα για να μην κόψει το αυγό.

Δείτε επίσης: Πανεύκολα πασχαλινά κουλουράκια
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπριάμ λαχανικών με κιμά

Συνταγή για μπριάμ λαχανικών με κιμά!

Mint Julep

Συνταγή για καλοκαιρινό Mint Julep!

Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα

Πίτσα με άρωμα Κρήτης. Το κρητικό απάκι, εκλεκτό αλλαντικό από χοιρινό κρέας, ξεχωρίζει σε αυτή τη συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

3 τρόποι να μαγειρέψεις με τα κοτσάνια των μυρωδικών

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοτσάνια των φρέσκων μυρωδικών και να τα εντάξουμε στη κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής.

Το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σου

Γάλα εβαπορέ, το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σας και την κάνει κρεμώδη και βελούδινη χωρίς να αραιώνει τον ζωμό.

7 tips για τέλεια σπιτική πίτσα

Πώς θα πετύχεις την τέλεια ζύμη και άλλα πολλά.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!!ΑΝ ΒΑΛΩ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΣΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΩ Κ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ.;Κ ΚΥΡΙΩΣ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ Κ ΦΡΕΣΚΑ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ