Εκτύπωση
Μπακαλιάρος με σπανάκι
Μπακαλιάρος με σπανάκι στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υγιεινή συνταγή για ψάρι με λαχανικά στον φούρνο που μπορείτε να απολαύσετε με όλη την οικογένεια.
Μερίδες 4
Θερμίδες 228θερμίδες
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο μέχρι να μαραθούν, για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ ντομάτας και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση για 4-5 λεπτά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό για 45 λεπτά περίπου.
Ενα υπεροχο φαγητο!