Μπακαλιάρος με σπανάκι στον φούρνο

Μπακαλιάρος με σπανάκι συνταγή
Μπακαλιάρος με σπανάκι συνταγή

Μπακαλιάρος με σπανάκι

Μπακαλιάρος με σπανάκι στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υγιεινή συνταγή για ψάρι με λαχανικά στον φούρνο που μπορείτε να απολαύσετε με όλη την οικογένεια.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 45 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 55 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 228 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο μέχρι να μαραθούν, για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ ντομάτας και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση για 4-5 λεπτά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό για 45 λεπτά περίπου.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Μπακαλιάρος με σπανάκι
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.