Μπακαλιάρος με σπανάκι στον φούρνο

Μπακαλιάρος με σπανάκι συνταγή
Μπακαλιάρος με σπανάκι συνταγή
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Μπακαλιάρος με σπανάκι

Μπακαλιάρος με σπανάκι στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υγιεινή συνταγή για ψάρι με λαχανικά στον φούρνο που μπορείτε να απολαύσετε με όλη την οικογένεια.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα45 λεπτά
Σύνολο55 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μπακαλιάρος με σπανάκι
Servings: 4
Θερμίδες: 228 θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο μέχρι να μαραθούν, για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ ντομάτας και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση για 4-5 λεπτά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό για 45 λεπτά περίπου.
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.