
Μπακαλιάρος με σπανάκι
Μπακαλιάρος με σπανάκι στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υγιεινή συνταγή για ψάρι με λαχανικά στον φούρνο που μπορείτε να απολαύσετε με όλη την οικογένεια.
Μερίδες 4
Θερμίδες 228θερμίδες
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο μέχρι να μαραθούν, για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ ντομάτας και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση για 4-5 λεπτά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό για 45 λεπτά περίπου.
Ενα υπεροχο φαγητο!