ΑρχικήΆρθραΔιαγωνισμός Master Chocolate Barista by Nestlé Chocolate

Διαγωνισμός Master Chocolate Barista by Nestlé Chocolate

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου ο τελικός του πιο «γλυκού» διαγωνισμού με την υπογραφή της Nestlé Chocolate. Στον πρώτο διαγωνισμό ροφήματος σοκολάτας  «Master Chocolate Barista» ,  συμμετείχαν baristi από όλη την Ελλάδα υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τις δικές τους πρωτότυπες συνταγές ζεστής ή κρύας σοκολάτας. Με κριτήρια την εφευρετικότητα, την ισορροπία των γεύσεων/ υλικών και το food styling, η εξειδικευμένη ομάδα της Nestlé Chocolate και ο Στέλιος Παρλιάρος επέλεξαν τις δέκα καλύτερες συνταγές που διαγωνίστηκαν στον μεγάλο τελικό, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο χώρο του Sweet Alchemy, το εργαστήρι του Στέλιου Παρλιάρου, στην Κηφισιά.  

Οι δέκα baristi, έχοντας ως πρώτη ύλη τις σοκολάτες Nestlé Chocolate & Λευκή Σοκολάτα, κλήθηκαν να παρουσιάσουν με ευφάνταστο & δημιουργικό τρόπο τη δική τους συνταγή με στόχο να εντυπωσιάσουν την κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από τους Στέλιο Παρλιάρο, Κική Ζαρωτιάδου (Beverages Manager, Nestlé Professional) και Πασχάλη Καστανά (Διευθυντή Προϊόντων και Τεχνολογίας, Nestlé Ελλάς Α.Ε.). H κριτική επιτροπή ανέδειξε τους Παναγιώτη Μπανιά & Δημήτρη Τσικνή ως τους 2 πρώτους Master Chocolate Baristi, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Ελβετία και θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία μύησης στα μυστικά της σοκολάτας από τους ειδικούς της Nestlé.

Τους νικητές συμπλήρωσαν και οι 3 baristi, Νίκος Πέτκος, Μιχάλης Τούλος & Δημήτρης Φυντάνης οι οποίοι έλαβαν τιμητική διάκριση καταλαμβάνοντας την 3η, 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Στον τελικό του διαγωνισμού συμμετείχαν επιλεγμένα MME που είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλες τις συνταγές και να συμβάλλουν με την ψήφο τους. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λαζάνια ναπολιτέν στον φούρνο

Λαζάνια ναπολιτέν στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Σε αυτήν την εύκολη συνταγή, τα λαζάνια μαγειρεύονται με μελωμένο κιμά και αρωματική σάλτσα ντομάτας, ενώ ψήνονται με μοτσαρέλα που λιώνει μοναδικά στον φούρνο.

Κοτόπουλο ταντούρι

Κοτόπουλο ταντούρι σε version σουβλάκι!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Περισσότερα άρθρα

Τι να κάνεις με τη γαλοπούλα που περίσσεψε

Ιδέες για να μαγειρέψουμε με το φαγητό που περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι!

5 είδη κρεμμυδιών και πώς τα μαγειρεύουμε

Κρεμμύδια κίτρινα, κόκκινα ή φρέσκα; Αναλύουμε τα 5 πιο συνηθισμένα είδη κρεμμιδιού και σε ποια φαγητά χρησιμοποιούμε το καθένα!

Πώς διαλέγουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Όλα τα μυστικά για το ξαλμύρισμα και το σωστό μαγείρεμα του μπακαλάρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ