Διακόσμηση στην κουζίνα

Από την Μαίρη Βλάχου,

 

Η νέα τάση στη διακόσμηση της κουζίνας ακούει στο όνομα open shelving (ή ελληνιστί ανοιχτά ράφια) και θα κάνει χαρούμενους όλους όσοι μόλις μετακόμισαν και έχουν ελάχιστα χρήματα να ξοδέψουν σε ντουλάπια και αποθηκευτικούς χώρους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ράφια τα οποία θα προμηθευτείτε από καταστήματα επίπλων ή ήδη διαθέτετε και δεν ξέρετε πώς να τα αξιοποιήσετε. 

Σκοπός είναι να μπορείς να βρίσκεις εύκολα βασικά σκεύη, συσκευές και εργαλεία στην κουζίνα σου. Αν μάλιστα μαγειρεύεις συχνά, αυτή η τάση είναι για σένα. Κανένα αποτύπωμα από λάδι ή αλεύρι δεν θα μένει στα χερούλια των ντουλαπιών, αφού πλέον βρίσκεις απευθείας αυτό που θες!

Για ακόμη πιο όμορφο αποτέλεσμα, τοποθέτησε στα ράφια τα αντικείμενα που θεωρείς πιο όμορφα. Vintage αποθηκευτικά κουτιά, σετ πιάτων, μπολ, μίξερ, ώρα να λάμψετε.

Σκέψου τη λειτουργικότητα του κάθε ραφιού. Για παράδειγμα, φλιτζάνια, πιατάκια, κουτιά καφέ και ζάχαρης, καλό είναι να βρίσκονται συγκεντρωμένα σε ένα ράφι. Επίσης, μην ξεχάσεις ότι τα πιο βαριά αντικείμενα τοποθετούνται στα πιο χαμηλά ράφια.

Φυσικά, κάθε μήνα πρέπει να ξεσκονίζεις και να αδειάζεις τα ράφια για να καθαρίσεις τα αντικείμενα που μένουν εκτεθειμένα στη σκόνη. Ωραία η μόδα, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για σκεύη όπου τρώμε, μαγειρεύουμε και χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας πολύ συχνά.

 

 

Εικόνες via www.ruemag.com/decor-inspiration/open-shelving, www.decoratingfiles.com/2013/05/open-kitchen-shelving

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.