Για τους λάτρεις του τυριού! Μια πολύ εύκολη και αγαπημένη ελληνική συνταγή για τυρί σαγανάκι, που φτιάχνεται με μόνο δύο υλικά και είναι έτοιμο σε λιγότερο από 10 λεπτά.
Φτιάχνοντας την αγαπημένη συνταγή για τυρί σαγανάκι, αρχικά πασπαλίζουμε το τυρί με αλεύρι και στη συνέχεια το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για να θωρακιστεί και να σχηματίσει μια όμορφη τραγανή χρυσαφένια κρούστα.
Δοκιμάστε το σαγανάκι σήμερα κιόλας γιατί είναι ένας υπέροχος μεζές της ελληνικής κουζίνας που το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μην ξεχάσετε το λεμόνι. Του πάει πολύ.
Εκτύπωση
Σαγανάκι
Σαγανάκι τυρί από τον Τάσο Αντωνίου! Δείτε πώς θα φτιάξατε υπέροχο σαγανάκι από γραβιέρα, με τραγανή χρυσαφένια κρούστα και μαστιχωτή τυρένια γέμιση!
Μερίδες 4
Θερμίδες 152θερμίδες
Υλικά
- 200 γρ. γραβιέρα
- 1 φλιτζ. αλεύρι για το πασπάλισμα
- 1 φλιτζ. νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Μια φέτα λεμόνι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τη φέτα ή τη γραβιέρα σε κομμάτια πάχους 1-1,50 εκ.
- Βρέχουμε με νερό τα κομμάτια γραβιέρας και μετά αλευρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώστε να δώσουμε τραγανή χρυσή κρούστα στο σαγανάκι όταν ψηθεί.
- Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, βάζουμε το αλευρωμένο κομμάτι γραβιέρας και τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε με μια σπάτουλα, προαιρετικά το τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Σερβίρουμε το σαγανάκι όσο είναι ζεστό, περιχύνοντας με λίγο χυμό λεμονιού.
Διαβάστε ακόμη: η καλύτερη συνταγή για γεμιστά!
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
υπεροχο σαγανακι. τελεια συνταγη