Τυρί σαγανάκι

Τυρί σαγανάκι συνταγή
Εκτύπωση

Σαγανάκι

Σαγανάκι τυρί από τον Τάσο Αντωνίου! Δείτε πώς θα φτιάξατε υπέροχο σαγανάκι από γραβιέρα, με τραγανή χρυσαφένια κρούστα και μαστιχωτή τυρένια γέμιση!
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σαγανάκι
Προετοιμασία 2 λεπτά
Εκτέλεση 3 λεπτά
Συνολικός χρόνος 5 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 152θερμίδες

Υλικά

  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Μια φέτα λεμόνι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τη φέτα ή τη γραβιέρα σε κομμάτια πάχους 1-1,50 εκ.
  • Βρέχουμε με νερό τα κομμάτια γραβιέρας και μετά αλευρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώστε να δώσουμε τραγανή χρυσή κρούστα στο σαγανάκι όταν ψηθεί.
  • Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, βάζουμε το αλευρωμένο κομμάτι γραβιέρας και τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  • Βγάζουμε με μια σπάτουλα, προαιρετικά το τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Σερβίρουμε το σαγανάκι όσο είναι ζεστό, περιχύνοντας με λίγο χυμό λεμονιού.
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή