Πιπερόπιτα με κοτόπουλο

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο
Πιπερόπιτα με κοτόπουλο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 40 minutes

Συνολικός χρόνος: 1 hour

Μερίδες: 6

Θερμίδες: 315

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Δοκιμάστε αυτή τη χορταστική πιπερόπιτα με το μυστικό μείγμα μπαχαρικών του Τάσου και θα ξετρελαθείτε!

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο Τόσο Απλά με καλαμποκάλευρο
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γραμμ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
1/2 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
1/4 κ.γλ. κύμινο
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 πρέζα πάπρικα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
1 κ.σ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
4 κ.σ. τριμμένο τσένταρ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για την πιπερόπιτα: Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο για 10 λεπτά, να μαγειρευτεί καλά από όλες τις πλευρές. Παράλληλα, σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις πιπεριές για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όταν μαγειρευτούν τα υλικά, ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο τη γέμιση να κρυώσει.
Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα Τόσο Απλά με καλαμποκάλευρο και γεμίζουμε το κάτω φύλλο με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε το τσένταρ. Καλύπτουμε την πίτα με το πάνω φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να μπορέσουμε να κόψουμε την πιπερόπιτα σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.