Πιπερόπιτα με κοτόπουλο

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Δοκιμάστε αυτή τη χορταστική πιπερόπιτα με το μυστικό μείγμα μπαχαρικών του Τάσου και θα ξετρελαθείτε!
Prep Time20 λεπτά
Cook Time40 λεπτά
Total Time1 ώρα
Servings: 6
Calories: 315θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία φύλλο Τόσο Απλά με καλαμποκάλευρο

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμμ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γλ. κύμινο
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • 1 κ.σ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
  • 4 κ.σ. τριμμένο τσένταρ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για την πιπερόπιτα: Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο για 10 λεπτά, να μαγειρευτεί καλά από όλες τις πλευρές. Παράλληλα, σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις πιπεριές για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όταν μαγειρευτούν τα υλικά, ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο τη γέμιση να κρυώσει.

  • Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα Τόσο Απλά με καλαμποκάλευρο και γεμίζουμε το κάτω φύλλο με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε το τσένταρ. Καλύπτουμε την πίτα με το πάνω φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να μπορέσουμε να κόψουμε την πιπερόπιτα σε κομμάτια.

Δείτε επίσης: Φοβερή σοκολατόπιτα

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.