ΑρχικήΆρθρα«Η διατροφή ως πολιτισμός» για 5η χρονιά στον IANOS

«Η διατροφή ως πολιτισμός» για 5η χρονιά στον IANOS

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 20:30 η αλυσίδα πολιτισμού IANOS παρουσιάζει, για πέμπτη χρονιά, αφιέρωμα στο θέμα «Η διατροφή ως πολιτισμός». Θα συμμετάσχουν πολλές και διαφορετικές προσωπικότητες και επαγγελματίες της διατροφής, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συνομιλήσουν με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου και θα προσεγγίσουν τις διαφορετικές πτυχές της διατροφής. Ο καθένας με τη δική του ξεχωριστή ματιά και επαγγελματική εμπειρία.

Συμμετέχουν:

Τάσος Αντωνίου, Συγγραφέας του βιβλίου «Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω»

Χριστόδουλος Βηλαράς, Βοτανικά Αφεψήματα το «ΜΩLY»

Γεωργία Γιαννακοπούλου-Μαρόλη, Κρεοπωλείο «Ο Γιάννης»

Νανά Δαρειώτη, Περιοδικό Olive

Δημήτρης Δελλής, Ειδικός Παθολόγος – διατροφολόγος

Ελισάβετ Κουλούρη, Betty’s Bakery

Νίκος Μαούνης, Δημοσιογράφος oίνου – φαγητού

Γιάννης Μπαζάκης, Κονάκι Φασουλά

Παντελής Μπακομιχάλης-Κωνσταντίνος Μπάσης, Βιολογική μαύρη λεμονάδα “Evenos”

Eυαγγελία Παλυβού, Κτήμα Παλυβού

Στέλιος Παρλιάρος, Ζαχαροπλάστης – συγγραφέας

Αλεξάνδρα Τσιαντή, Βιολογικές καλλιέργειες “Trinity Farm”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα μεταδίδεται ζωντανά και στο ianos.gr

“Η τροφή να είναι το φάρμακό σου, και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου”,

Ιπποκράτης

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα από τον Τάσο Αντωνίου. Χρησιμοποιήστε μυρώνια, καυκαλήθρες, βλίτα και όποιο αρωματικό χόρτο έχετε. Απολαύστε αυτή την αυθεντική πίτα με άρωμα Ελλάδας.

Σελινάκι σουφλέ

Συνταγή για σελινάκι σουφλέ σε 5 λεπτά!

Μύδια σαγανάκι

Υπέροχη συνταγή για μύδια σαγανάκι. Η κρεμώδης σάλτσα με την φέτα και τη μουστάρδα δίνουν το πιο νόστιμο σαγανάκι θαλασσινών. Συνοδεύστε με λευκό κρασί.

Περισσότερα άρθρα

Πώς να μαγειρέψεις παντζάρια χωρίς να λερώσεις την κουζίνα

Μαγειρέψτε παντζάρια εύκολα, χωρίς να λερώσετε την κουζίνα, με αυτές τις δυο πανεύκολες μεθόδους!

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

Κουρκουμάς: συνταγές και οφέλη

Ο κουρκουμάς είναι το λεγόμενο “χρυσό μπαχαρικό” που έχει τεράστα οφέλη στον οργανισμό ενώ δίνει γεύση και χρώμα στο φαγητό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ