Εκτύπωση
Λουκανικοπιτάκια
Τα πιο νόστιμα λουκανοπιτάκια! Φτιάξτε τη συνταγή για λουκανοπιτάκια του Τάσου με σπιτική ζύμη και απολαύστε τα με τους αγαπημένους σας.
Θερμίδες 150θερμίδες
Υλικά
- 25 λουκάνικα μπουκιές
Για τη ζύμη
- 1 φλ. γάλα
- 1 κ. γ. μαγιά
- 1 φλ. λιωμένο βούτυρο χλιαρό
- 3,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ. γ. αλάτι
- 2 κ. σ. τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.
- Σε μπολ βάζουμε το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Όταν αφρίσει προσθέτουμε το χλιαρό λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με το κουτάλι και ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ζυμώνουμε ξανά. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή, απαλή και εύπλαστη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλίτσες. Ένα – ένα κομμάτι το πλαταίνουμε μακρόστενα ανάμεσα στις παλάμες μας. Τοποθετούμε ένα λουκάνικο και το κλείνουμε σε ρολό αφήνοντας τα πλαϊνά ανοιχτά, να φαίνονται οι άκρες του λουκάνικου.
- Αραδιάζουμε τα λουκανοπιτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Νομιζω πως αυτη η συνταγη ειναι η καλυτερη που εχω φτιαξει μεχρι σημερα. Ευκολη πολυ και πολυ νοστιμα τα λουκανοπιτακια. Ευχαριστουμε! Κανε μας και μια αλλη συνταγη για πιτσακια μινι αν μπορεις