Λουκανικοπιτάκια

λουκανοπιτάκια
Λουκανικοπιτάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 30 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 25 minutes

Συνολικός χρόνος: 55 minutes

25

Λουκανικοπιτάκια

Τα πιο νόστιμα λουκανοπιτάκια! Φτιάξτε τη συνταγή για λουκανοπιτάκια του Τάσου με σπιτική ζύμη και απολαύστε τα με τους αγαπημένους σας.

Υλικά

25 λουκάνικα μπουκιές
Για τη ζύμη
1 φλ. γάλα
1 κ. γ. μαγιά
1 φλ. λιωμένο βούτυρο χλιαρό
3,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. γ. αλάτι
2 κ. σ. τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.
Σε μπολ βάζουμε το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Όταν αφρίσει προσθέτουμε το χλιαρό λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με το κουτάλι και ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ζυμώνουμε ξανά. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή, απαλή και εύπλαστη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλίτσες. Ένα – ένα κομμάτι το πλαταίνουμε μακρόστενα ανάμεσα στις παλάμες μας. Τοποθετούμε ένα λουκάνικο και το κλείνουμε σε ρολό αφήνοντας τα πλαϊνά ανοιχτά, να φαίνονται οι άκρες του λουκάνικου.
Αραδιάζουμε τα λουκανοπιτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
https://www.mamapeinao.gr/loukanikopitakia/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.