Διεθνές βραβείο Gourmand για το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου!

βραβείο Gourmand

Το βιβλίο μαγειρικής για νέους μάγειρες του Τάσου Αντωνίου “Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω!”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, έλαβε το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best Easy Recipes Cookbook». Η ετήσια τελετή απονομής των βραβείων χώρα στην πόλη Yantai της Κίνας (8-11 Ιουνίου 2015), ενώ ο βραβευμένος συγγραφέας θα διαγωνιστεί με τους νικητές από τις υπόλοιπες χώρες στις ίδιες κατηγορίες για το Καλύτερο στον κόσμο! Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau με σκοπό να κάνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο τα βιβλία της μαγειρικής.

Ο συγγραφέας Τάσος Αντωνίου αναφέρει για το βιβλίο του: “Είτε ζεις στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, είτε ζεις σε κάποια «αφιλόξενη» μα πολλά υποσχόμενη πόλη του εξωτερικού, ένα είναι σίγουρο διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Δε θα ξαναπείς ποτέ «Μαμά, πεινάω». Βέβαια, ακόμη κι αν έχεις αποφοιτήσει εδώ και χρόνια, αλλά νιώθεις ότι είσαι φοιτητής, αυτό το βιβλίο θα γίνει το νούμερο ένα εργαλείο στην κουζίνα σου… Οι συνταγές του βιβλίου που κρατάς στα χέρια σου είναι οι αγαπημένες μου, και είμαι σίγουρος πως θα γίνουν και οι δικές σου αγαπημένες! Είναι νόστιμες,  εύκολες και αυτό που λέμε «μαμαδίστικες». Αν προσθέσεις και πολλή αγάπη, δε θα πιστεύεις το τι μπορείς να καταφέρεις και οι φίλοι σου θα εκπλαγούν με τις δυνατότητές σου. Κάψε το κρέας, λάσπωσε το ρύζι, κάνε λύσσα το φαγητό. Μόνο τότε θα μάθεις να μαγειρεύεις! Κάθε φορά θα γίνεσαι καλύτερος μάγειρας, να το θυμάσαι.”      

Το βιβλίο προλογίζουν οι: Βαγγέλης Δρίσκας – Chef-culinary expert, Ελένη Ψυχούλη – Δημοσιογράφος γεύσης , Κωνσταντίνος Λαζαράκης – Master of Wine, Julien Pham – Συνιδρυτής και αρχισυντάκτης του γαλλικού περιοδικού Fricote, Paris, Eric Coisel – Chef του εστιατορίου Maison Prunier στο Παρίσι. 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου θα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.