ΑρχικήΆρθραΔιεθνές βραβείο Gourmand για το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου!

Διεθνές βραβείο Gourmand για το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου!

Το βιβλίο μαγειρικής για νέους μάγειρες του Τάσου Αντωνίου “Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω!”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, έλαβε το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best Easy Recipes Cookbook». Η ετήσια τελετή απονομής των βραβείων χώρα στην πόλη Yantai της Κίνας (8-11 Ιουνίου 2015), ενώ ο βραβευμένος συγγραφέας θα διαγωνιστεί με τους νικητές από τις υπόλοιπες χώρες στις ίδιες κατηγορίες για το Καλύτερο στον κόσμο! Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau με σκοπό να κάνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο τα βιβλία της μαγειρικής.

Ο συγγραφέας Τάσος Αντωνίου αναφέρει για το βιβλίο του: “Είτε ζεις στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, είτε ζεις σε κάποια «αφιλόξενη» μα πολλά υποσχόμενη πόλη του εξωτερικού, ένα είναι σίγουρο διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Δε θα ξαναπείς ποτέ «Μαμά, πεινάω». Βέβαια, ακόμη κι αν έχεις αποφοιτήσει εδώ και χρόνια, αλλά νιώθεις ότι είσαι φοιτητής, αυτό το βιβλίο θα γίνει το νούμερο ένα εργαλείο στην κουζίνα σου… Οι συνταγές του βιβλίου που κρατάς στα χέρια σου είναι οι αγαπημένες μου, και είμαι σίγουρος πως θα γίνουν και οι δικές σου αγαπημένες! Είναι νόστιμες,  εύκολες και αυτό που λέμε «μαμαδίστικες». Αν προσθέσεις και πολλή αγάπη, δε θα πιστεύεις το τι μπορείς να καταφέρεις και οι φίλοι σου θα εκπλαγούν με τις δυνατότητές σου. Κάψε το κρέας, λάσπωσε το ρύζι, κάνε λύσσα το φαγητό. Μόνο τότε θα μάθεις να μαγειρεύεις! Κάθε φορά θα γίνεσαι καλύτερος μάγειρας, να το θυμάσαι.”      

Το βιβλίο προλογίζουν οι: Βαγγέλης Δρίσκας – Chef-culinary expert, Ελένη Ψυχούλη – Δημοσιογράφος γεύσης , Κωνσταντίνος Λαζαράκης – Master of Wine, Julien Pham – Συνιδρυτής και αρχισυντάκτης του γαλλικού περιοδικού Fricote, Paris, Eric Coisel – Chef του εστιατορίου Maison Prunier στο Παρίσι. 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου θα βρείτε εδώ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Συνταγή για μαριναρισμένο γλυκόξινο κοτόπουλο!

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Οι μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί είναι το πιο αγαπημένο λαδερό φαγητό! Σερβίρετε με φρέσκια ντομάτα και φέτα και θα εκπλαγείτε με την υπέροχη αυτή συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

Αντικαταστάσεις υλικών για νηστίσιμα γλυκά

Πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο σε ένα γλυκό; Μάθετε τις αντικαταστάσεις υλικών για πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά!

Τα 6 μυστικά για καταπληκτική ζύμη για τάρτα

Μάθετε τα μυστικά για τις καλύτερες σπιτικές τάρτες.

Τα food trends του 2019 σύμφωνα με το Pinterest

Αυτά είναι τα food trends που θα μαγειρέψουμε και θα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας το 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ