Καλαμαράκια τηγανητά

Καλαμαράκια τηγανητά
Advertisement

Καλαμαράκια τηγανητά. Συνταγή για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια.

Καλαμαράκια τηγανητά
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
8 λεπτά
Συν. Χρόνος
18 λεπτά
 
Καλαμαράκια τηγανητά από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτή τη συνταγή θα πετύχετε εύκολα και γρήγορα τα πιο γευστικά τηγανητά καλαμαράκια με τραγανή, χρυσαφένια κρούστα!
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 287 θερμίδες
Υλικά
  • 1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1,5 φλιτζ. σπορέλαιο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το νερό, το λεμόνι και τα καλαμαράκια σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνoυμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα περνάμε από το αλεύρι ένα – ένα. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα, για περίπου 2 λεπτά. Το σπορέλαιο πρέπει να καλύπτει πλήρως τα καλαμάρια στο τηγάνι. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε σε πιάτο συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Advertisement

Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.