fbpx

Καλαμαράκια τηγανητά

Καλαμαράκια τηγανητά. Συνταγή για τα καλύτερα τηγανητά καλαμαράκια που δοκιμάσατε ποτέ από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτή τη συνταγή θα πετύχετε εύκολα και γρήγορα τα πιο γευστικά τηγανητά καλαμαράκια με τραγανή, χρυσαφένια κρούστα!

Καλαμαράκια τηγανητά

Καλαμαράκια τηγανητά από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτή τη συνταγή θα πετύχετε εύκολα και γρήγορα τα πιο γευστικά τηγανητά καλαμαράκια με τραγανή, χρυσαφένια κρούστα!
Prep Time10 λεπτά
Cook Time8 λεπτά
Total Time18 λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: καλαμαράκια τηγανητά, καλαμάρια
Servings: 4
Calories: 287θερμίδες

Ingredients

  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Instructions

  • Ξεπλένουμε τα καθαρισμένα καλαμαράκια (χωρίς τα πόδια και το κόκκαλο) και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Στη συνέχεια τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Πρέπει να απορροφηθεί η υγρασία για να μπορέσουμε να τα τηγανίσουμε χωρίς να πετάνε λάδι. Τα αλευρώνουμε πολύ καλά.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, τηγανίζουμε σε δόσεις τα καλαμαράκια. Προσέχουμε να μη γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι για να πετύχουμε τα τέλεια τραγανά καλαμαράκια. Όταν ροδίσουν, τα αναποδογυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Τα αποσύρουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.
  • Τα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Κατόπιν τα σερβίρουμε στο πιάτο. Αλατίζουμε για επιπλέον γεύση και σερβίρουμε με λεμόνι.

Video

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.