Καλαμαράκια τηγανητά

Καλαμαράκια τηγανητά

Καλαμαράκια τηγανητά. Συνταγή για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια.

Καλαμαράκια τηγανητά

Καλαμαράκια τηγανητά από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτή τη συνταγή θα πετύχετε εύκολα και γρήγορα τα πιο γευστικά τηγανητά καλαμαράκια με τραγανή, χρυσαφένια κρούστα!
Prep Time10 λεπτά
Cook Time8 λεπτά
Total Time18 λεπτά
Servings: 4
Calories: 287θερμίδες

Ingredients

  • 1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1,5 φλιτζ. σπορέλαιο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλιτζ. νερό

Instructions

  • Βάζουμε το νερό, το λεμόνι και τα καλαμαράκια σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνoυμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα περνάμε από το αλεύρι ένα – ένα. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα, για περίπου 2 λεπτά. Το σπορέλαιο πρέπει να καλύπτει πλήρως τα καλαμάρια στο τηγάνι. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε σε πιάτο συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.