Καλαμαράκια τηγανητά. Συνταγή για τα καλύτερα τηγανητά καλαμαράκια που δοκιμάσατε ποτέ από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτή τη συνταγή θα πετύχετε εύκολα και γρήγορα τα πιο γευστικά τηγανητά καλαμαράκια με τραγανή, χρυσαφένια κρούστα!
Εκτύπωση
Καλαμαράκια τηγανητά
Καλαμαράκια τηγανητά από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτή τη συνταγή θα πετύχετε εύκολα και γρήγορα τα πιο γευστικά τηγανητά καλαμαράκια με τραγανή, χρυσαφένια κρούστα!
Μερίδες 4
Θερμίδες 287θερμίδες
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε τα καθαρισμένα καλαμαράκια (χωρίς τα πόδια και το κόκκαλο) και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Στη συνέχεια τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Πρέπει να απορροφηθεί η υγρασία για να μπορέσουμε να τα τηγανίσουμε χωρίς να πετάνε λάδι. Τα αλευρώνουμε πολύ καλά.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, τηγανίζουμε σε δόσεις τα καλαμαράκια. Προσέχουμε να μη γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι για να πετύχουμε τα τέλεια τραγανά καλαμαράκια. Όταν ροδίσουν, τα αναποδογυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Τα αποσύρουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.
- Τα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Κατόπιν τα σερβίρουμε στο πιάτο. Αλατίζουμε για επιπλέον γεύση και σερβίρουμε με λεμόνι.
Βίντεο συνταγής
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Τα καλύτερα τηγανητά καλαμαράκια. Σας ταβέρνας και ακόμα καλύτερα. Μπραβο Τάσο με τις υπεροχες ευκολες και πεντανοστιμες συνταγές σου
Τάσο και εμενα Τασο με λενε και εχω να σου πω οτι εισαι κορυφη. Η συνταγη ειναι τελεια αψογη και τελειο και το βιντεο σου. Μπραβο συνεχισε ετσι. Μας εχεις σωσει. Βρηκα και γυναικα εξαιτιας σου να ξερεις.
Νοστιμότατη Τάσο! Καλή Σαρακοστή!
επιτέλους με έμαθε κάποιος να κάνω τέλεια καλαμαράκια. να είσαι καλά παλικάρι μου