Δίχρωμο κέικ

Το δίχρωμο κέικ είναι ίσως το πρώτο γλυκό που δοκιμάζει κανείς από τα χεράκια της μαμάς. Ένα γλυκό που αρέσει σε όλους και αποτελεί έναν καμβά που είναι έτοιμος να δεχθεί κάθε γευστική πρόκληση. Ποιος άλλωστε δεν έχει γλείψει τα δάχτυλά του με τη ζύμη που περίσσεψε στο μπολ λίγο πριν το ψήσιμο;

Εμείς αποφασίσαμε να πειραματιστούμε με το κλασικό μαμαδίστικο δίχρωμο κέικ και να αλλάξουμε το μαρμπρέ σχέδιό του σε κάτι πιο εξωτικό, που θυμίζει ζέμπρα! Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε ένα δίχρωμο κέικ, ιδιαίτερα φράτο και σίγουρα εντυπωσιακό. Δώστε προσοχή στους κυματισμούς σοκολάτας που σε κάθε φέτα του το κάνουν ακαταμάχητο. Φαίνεται δύσκολο; Κι όμως, είναι πανεύκολο!

Ο Τάσος Αντωνίου σε αυτό το βίντεο μας αποκαλύπτει τη συνταγή για το πιο όμορφο δίχρωμο κέικ. Αυτό το κέικ είναι ιδανικό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, να το απολαύσετε ως πρωινό ή να κεράσετε τους φίλους σας. Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή αυτή για να φτιάξετε ατομικά κέικ, μάφιν ή cupcakes. Θυμηθείτε ότι σε κάθε περίπτωση γεμίζουμε τα 2/3 της φόρμας, ώστε να μην ξεχειλίσει το κέικ.

Μπορείτε ακόμη να παίξετε με τα σχέδια της ζύμης. Ο Τάσος ρίχνει εναλλάξ τα δύο μείγματα στην φόρμα, κουταλιά κουταλιά. Με αυτόν τον τρόπο η ζύμη απλώνει με φυσικό τρόπο και δημιουργεί τα πιο πρωτότυπα δαχτυλίδια που θυμίζουν τα χρώματα της ζέμπρας. Ωστόσο εσείς μπορείτε με ένα μαχαίρι να πλέξετε ακόμη περισσότερο τα δυο μείγματα και να φτιάξετε το απόλυτα προσωπικό σας σχέδιο.

Μερικά από τα μυστικά της συνταγής του Τάσου είναι τα εξής:

1. τα υλικά για το κέικ πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
2. επιλέγουμε φρέσκα και βιολογικά αυγά
3. σπάστε τα αυγά σε μπολ πριν τα πρσθέσετε στο μείγμα για να μην πέσουν τσόφλια ή κάποιο χαλασμένο αυγό στη ζύμη του κέικ
4. για ακόμη πιο ζωντανό άρωμα, επιλέγουμε υγρή βανίλια ή βανίλια σε στικ (αφαιρούμε τους σπόρους με μαχαίρι)
5. άπαξ και βάλουμε το κέικ στον φούρνο, δεν πρέπει να τον ανοίξουμε ξανά παρά μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματός του! Ο κρύος αέρας που θα μπει στον ζεστό φούρνο προκαλεί το ξεφούσκωμα του κέικ με αποτέλεσμα να αποτύχει η συνταγή μας.

Καλό ψήσιμο!

 

5 from 2 votes
Δίχρωμο κέικ
Δίχρωμο κέικ
Προετοιμασία
30 λεπτά
Εκτέλεση
1 ώρα
Συνολικός χρόνος
1 ώρα 30 λεπτά
 

Δίχρωμο κέικ με γεύση βανίλια σοκολάτα. Αφράτο, με υπέροχο άρωμα βουτύρου και μοναδικό σχέδιο σαν ζέμπρα που θα λατρέψετε!

Κατηγορία: Γλυκά
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξι κλειδί: δίχρωμο κέικ
Μερίδες: 6
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου
Υλικά
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 ml γάλα
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για τη ζύμη σοκολάτας:
  • 25 γρ. κακάο
  • 50 ml γάλα
  • 15 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.

  2. Στο σταθερό μίξερ ή σε μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.

  4. Σε μπολ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

  5. Κατεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ σε χαμηλή και προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το μείγμα από αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη βανίλια.

 

  6. Κρατάμε στην άκρη δυο φλιτζάνια από τη ζύμη βανίλιας.

Για τη ζύμη σοκολάτας:
  1. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το κακάο με το γάλα και τη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη με το μείγμα κακάο.


  2. Με κουτάλι αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τα δύο μείγματα ζύμης εναλλάξ στη φόρμα, ξεκινώντας με το λευκό μείγμα. Πέφτοντας το ένα μείγμα μέσα στο άλλο σχηματίζει κύκλους. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα.

  3. 

Ψήνουμε το κέικ για 50-60 λεπτά.


  4. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.



Βίντεο συνταγής

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.