Φασολάδα

Φασολάδα

Φασολάδα, συνταγή εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη.

Φασολάδα
Εκτύπωση
5 from 2 votes

Φασολάδα

Φασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Βελούδινη και πλούσια, χυλωμένη φασολάδα, εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα με την πιο εύκολη συνταγή.
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα 30 λεπτά
Αναμονή12 ώρες
Σύνολο1 ώρα 45 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Φασολάδα
Servings: 4
Θερμίδες: 460 θερμίδες

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια φασόλια
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ.σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
  • σέλινο
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για αυτή τη φασολάδα, δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει, και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά, ίσα να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  • Βάζουμε ξανά τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό, σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα πελτέ, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Βράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.

Σημειώσεις

Όταν αγοράζουμε φασόλια, ελέγχουμε το προϊόν. Αν είναι κιτρινισμένο και σκασμένο, σημαίνει ότι είναι πολυκαιρισμένο. Ταπ ολυκαιρισμένα φασόλια θα βράσουν δύσκολα, ακόμα κι αν τα έχετε μουλιάσει για ώρες.
Τα καλά φασόλια, τα βραστερά, πρέπει να τα δαγκώνεις και να σπάνε εύκολα σε δυο κομμάτια. Πρέπει να είναι σκληρό εξωτερικά, και η καρδιά του να μη θρυμματίζεται.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

2 Σχόλια
  1. Κάθε φορά εκπλήσσομαι ευχάριστα τα λόγια είναι φτωχά και η ουσία πολύ…Γευστική φασολάδα γρήγορη και χυλωμένη…Μπράβο Τάσο μας με της συνταγές σου…

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.