ΑρχικήΣυνταγέςΛαδεράΦασολάδα χωριάτικη

Φασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Βελούδινη και πλούσια, χυλωμένη φασολάδα, εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα με την πιο εύκολη συνταγή.

Φασολάδα
Εκτύπωση

Φασολάδα

Φασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Βελούδινη και πλούσια, χυλωμένη φασολάδα, εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα με την πιο εύκολη συνταγή.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Φασολάδα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα 30 λεπτά
Αναμονή 12 ώρες
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 45 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 460θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια
  • 700 ml νερό
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουτ.σούπας πελτές ντομάτας
  • 1/2 κουτ.γλυκού πάπρικα
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • σέλινο ψιλοκομμένο
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για 10-12 ώρες.
  • Την επόμενη μέρα, σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας να βγάλει τα αρώματά του.
  • Αρωματίζουμε με την πάπρικα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύπτει τα φασόλια 3 δάχτυλα. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 35 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.

Βίντεο συνταγής

Tips

Όταν αγοράζουμε φασόλια, ελέγχουμε το προϊόν. Αν είναι κιτρινισμένο και σκασμένο, σημαίνει ότι είναι πολυκαιρισμένο. Ταπ ολυκαιρισμένα φασόλια θα βράσουν δύσκολα, ακόμα κι αν τα έχετε μουλιάσει για ώρες.
Τα καλά φασόλια, τα βραστερά, πρέπει να τα δαγκώνεις και να σπάνε εύκολα σε δυο κομμάτια. Πρέπει να είναι σκληρό εξωτερικά, και η καρδιά του να μη θρυμματίζεται.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά

Συνταγή για μαρμελάδα φράουλα από την blogger Ξανθή Μπαξεβάνη!

Σκορδαλιά με ψωμί και αμύγδαλα

Ανεπανάληπτη σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου! Εμπλουτίστε τη σκορδαλιά σας με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα, αφαιρώντας αντίστοιχα ψωμί από τη συνταγή.

Γεμιστά

Τα γεμιστά του Τάσου! Δείτε την υπέροχη συνταγή για γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά.

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για φοιτητές σε δέκα λεπτά

Συνταγές για φοιτητές, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, από τον Τάσο Αντωνίου. Γιατί η φοιτητική ζωή θέλει καλοπέραση και όχι ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα.

Τα food trends του 2019 σύμφωνα με το Pinterest

Αυτά είναι τα food trends που θα μαγειρέψουμε και θα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας το 2019.

Λαγάνα, το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας

Η ιστορία της λαγάνας και η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική παραδοσιακή λαγάνα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάθε φορά εκπλήσσομαι ευχάριστα τα λόγια είναι φτωχά και η ουσία πολύ…Γευστική φασολάδα γρήγορη και χυλωμένη…Μπράβο Τάσο μας με της συνταγές σου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ