Φασολάδα

Φασολάδα

Φασολάδα, συνταγή εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη.

5 from 1 vote
Φασολάδα
Φασολάδα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Εκτέλεση
1 ώρα 30 λεπτά
Αναμονή
12 ώρες
Συν. Χρόνος
1 ώρα 45 λεπτά
 
Φασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Βελούδινη και πλούσια, χυλωμένη φασολάδα, εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα με την πιο εύκολη συνταγή.
Κατηγορία: Κυρίως πιάτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξι κλειδί: Φασολάδα
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 460 θερμίδες
Υλικά
  • 2 φλιτζάνια φασόλια
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ.σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
  • σέλινο
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Για αυτή τη φασολάδα, δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει, και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά, ίσα να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

  2. Βάζουμε ξανά τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό, σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα πελτέ, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Βράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

  3. Ρίχνουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
Σημειώσεις

Όταν αγοράζουμε φασόλια, ελέγχουμε το προϊόν. Αν είναι κιτρινισμένο και σκασμένο, σημαίνει ότι είναι πολυκαιρισμένο. Ταπ ολυκαιρισμένα φασόλια θα βράσουν δύσκολα, ακόμα κι αν τα έχετε μουλιάσει για ώρες.

Τα καλά φασόλια, τα βραστερά, πρέπει να τα δαγκώνεις και να σπάνε εύκολα σε δυο κομμάτια. Πρέπει να είναι σκληρό εξωτερικά, και η καρδιά του να μη θρυμματίζεται.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.