Φασολάδα

Συνταγή για φασολάδα
Φασολάδα

Χρόνος προετοιμασίας: 12 hours, 5 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 1 hour, 30 minutes

Συνολικός χρόνος: 13 hours, 35 minutes

Μερίδες: 2

323

Φασολάδα

Φασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Βελούδινη και πλούσια, χυλωμένη φασολάδα, εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα με την πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά

2 φλιτζάνια φασόλια
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ.σούπας ντομάτα πελτές
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
σέλινο
3 φλιτζάνια νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μπολ μουλιάζουμε τα φασόλια στο νερό αποβραδίς. Ξεπλένουμε πολύ καλά την επόμενη μέρα με άφθονο νερό και σουρώνουμε στο σουρωτήρι.
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό, σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα πελτέ, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Βράζουμε για 1 ½ ώρα.
Ρίχνουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.