ΑρχικήΆρθραΦτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

Φτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

Αφήνουμε στην άκρη τα χημικά χρώματα και βάφουμε τα πασχαλινά μας αυγά με καφέ, πάπρικα, κρεμμύδια και παντζάρια.

Η βασική τεχνική

1. Πλένουμε τα αυγά με νερό και σαπούνι και τα σκουπίζουμε.

2. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με μία στρώση από αυγά, στον πάτο της, και το υλικό που θα μας δώσει το χρώμα.

Δείτε ακόμα: Τα 8 μυστικά για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών

3. Προσθέτουμε 3 κουτ.σούπας λευκό ξίδι σε 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Κατόπιν κατεβάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε το νερό να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά.

Τα αφήνουμε για αρκετές ώρες ή ακόμη και για ολόκληρο το βράδυ ώστε να βαφτούν ομοιόμορφα. Αν είμαστε ικανοποιημένοι με το χρώμα των αυγών, τα βγάζουμε από το νερό, σκουπίζουμε την περισσευούμενη ποσότητα από τα αυγά με χαρτοπετσέτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Για ακόμη πιο έντονη απόχρωση, βάζουμε τα αυγά σε μπολ, σουρώνουμε το νερό με το φυσικό χρώμα και κατόπιν με αυτό περιχύνουμε τα αυγά. Μην ξεχνάτε ότι τα βρασμένα αυγά πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο, διαφορετικά δεν μπορούν να καταναλωθούν.

  • Για καφέ χρώμα: 1 λίτρο δυνατός καφές + 1 λίτρο νερό
  • Για λιλά χρώμα: 4 φλιτζάνια μύρτιλλα + 1 λίτρο νερό
  • Για γήινο χρώμα (π.χ. σιένα, ώχρα): 4 φλιτζάνια φλούδες από κίτρινα κρεμμύδια + 1 λίτρο νερό
  • Για βαθύ ροζ χρώμα: 4 φλιτζάνια παντζάρια + 1 λίτρο νερό
  • Για κεραμιδί κόκκινο χρώμα: 3-5 κουτ.σούπας πάπρικα + 1 λίτρο νερό
  • Για κίτρινο χρώμα: 3-5 κουτ.σούπας κουρκουμά + 1 λίτρο νερό
  • Για μπλε χρώμα: 4 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο, βρασμένο σε 1 λίτρο νερό για 30 λεπτά.
  • Για πράσινο χρώμα: 4 φλιτζάνια σπανάκι + 1 λίτρο νερόξ

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα

Συνταγή για σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα. Ένας συνδυασμός που θα σας ξετρελάνει και είναι τέλειο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Φλωρεντίνες αμυγδάλου νηστίσιμες

Φλωρεντίνες αμυγδάλου, το πιο εύκολο γλυκό κέρασμα από τον Τάσο Αντωνίου. Μπορείτε να τις βουτήξετε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερούρα για μια σοκολατένια παραλλαγή.

Μοχίτο με ρόδι

Συνταγή για γιορτινό κοκτέιλ μοχίτο με ρόδι!

Περισσότερα άρθρα

Χυμός ή smoothie: Τι είναι καλύτερο από τα δυο;

Χυμός ή smoothie; Ποιο είναι πιο υγιεινό, μας γεμίζει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά; Κάνουμε crash test ανάμεσα στους φρεσκοστυμμένους χυμούς και τα smoothies και προτείνουμε.

3 τρόποι να μαγειρέψεις με τα κοτσάνια των μυρωδικών

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοτσάνια των φρέσκων μυρωδικών και να τα εντάξουμε στη κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής.

Τα τέλεια μπιφτέκια θέλουν αυτό το απρόσμενο υλικό

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι το μυστικό για τέλεια μπιφτέκια έχει σχέση με… τα ψάρια;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ