ΑρχικήΆρθραΔύο ελληνικά κρασιά ανάμεσα στα 100 καλύτερα του κόσμου

Δύο ελληνικά κρασιά ανάμεσα στα 100 καλύτερα του κόσμου

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Όπως κάθε χρόνο εδώ και 26 συναπτά έτη το έγκριτο περιοδικό Wine Spectator, ένα από τα καλύτερα και διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά για το κρασί, δημοσίευσε τη δική του λίστα με τα 100 καλύτερα κρασιά παγκοσμίως. Οι ειδικοί σε θέματα οίνου του περιοδικού δοκίμασαν πάνω από 18.000 ετικέτες που προέρχονταν από 14 διαφορετικές χώρες και ο κύβος ερρίφθη. Το καλύτερο κρασί του κόσμου για το 2014 είναι το Dow’s 2011,  ένα  παλαιωμένο Porto από τους αμπελώνες του Pinhao της Ποτογαλίας. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Mollydooker Shiraz McLaren Vale Carnival of Love του 2012, ένα κόκκινο κρασί από την Αυστραλία, και την τρίτη το  πορτογαλικό Prats & Symington Douro Chryseia, ένα κόκκινο παραγωγής 2011.

Στη λίστα με τα 100 καλύτερα, τα ελληνικά κρασιά δήλωσαν το παρόν. Στην 70η θέση βρέθηκε  το Ασύρτικο Σαντορίνη της Ελληνικά Κελάρια Οίνων (συλλογή Ποικιλιακά) και στην 96η θέση το Κτήμα Γεροβασιλείου Επανωμή λευκό (Μαλαγουζιά και Ασύρτικο).

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωτό με δυο υλικά

Παγωτό με δυο υλικά από τον Τάσο Αντωνίου! Για αυτή τη μοναδική συνταγή για παγωτό χρειάζεστε μόνο 2 υλικά και 10 λεπτά ετοιμασίας!

Δίπλες

Συνταγή για δίπλες με μέλι και καρύδια!

Λουκανικοπιτάκια

Τα πιο νόστιμα λουκανοπιτάκια! Φτιάξτε τη συνταγή για λουκανοπιτάκια του Τάσου με σπιτική ζύμη και απολαύστε τα με τους αγαπημένους σας.

Περισσότερα άρθρα

Το μενού της Τσικνοπέμπτης

Η Τσικνοπέμπτη είναι η μέρα που τιμούμε δεόντως κρεατικά, λουκάνικα και νόστιμους μεζέδες.

9+1 συνταγές για παγωτό που θα λατρέψεις

 Σπιτικό παγωτό σε αγαπημένες γεύσεις και δοκιμασμένες συνταγές, με ελάχιστα υλικά και χωρίς παγωτομηχανή!

5 πανέξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας

Δείτε πέντε πρακτικές και έξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας. Αυτά τα κόλπα θα σας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ