Δυο ελληνικές μπίρες ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου διεξήχθη στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας ο διαγωνισμός European Beer Star με σκοπό να αναδειχθούν οι καλύτερες μπίρες του κόσμου. Αυτή τη χρονιά, την ενδέκατη που διοργανώνεται ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, 1613 μπίρες από 42 χώρες έλαβαν μέρος  με σκοπό να προβληθούν και να κερδίσουν την πρωτιά.

Μετά από αρκετές τυφλές δοκιμές, 105 κριτές, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι-ειδικοί σε θέματα μπίρας, ζυθοποιοί και σομελιέ μπίρας, ψήφισαν τις καλύτερες. Για πρώτη φορά έλαβαν μέρος ελληνικές μπίρες και κέρδισαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο. Η μπίρα Νήσος, από τη τηνιακή μικροζυθοποία Κυκλάδων, κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Bohemian-Style Pilsner, ενώ η Βεργίνα Weiss από τη ζυθοποία Μακεδονίας Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή, κέρδισε το χάλκινο στην κατηγορία  South German Style-Hefeweizen Hell.

Οι περισσότερες μπίρες που διακρίθηκαν προέρχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γερμανία, ενώ οι  μόνες ζυθοποιίες που κέρδισαν 2 χρυσά μετάλλια ήταν από την Αυστραλία και το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.