ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΠαστιτσάδα Κέρκυρας
παστιτσάδα
Εκτύπωση

Παστιτσάδα Κέρκυρας

Η αυθεντική συνταγή για παστιτσάδα Κέρκυρας από τον Τάσο Αντωνίου! Φέρνουμε την παραδοσιακή παστιτσάδα με μελωμένο κρέας, πλούσια σάλτσα και μπαχαρικά στο πιάτο σας.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Παστιτσάδα Κέρκυρας
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 2 ώρες
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 20 λεπτά
Μερίδες 5
Θερμίδες 697θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 1/2 κ.σ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα κανέλα τριμμένη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1/2 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1/4 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζ. ξίδι καλής ποιότητας
  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Όταν ροδίσουν ξαναβάζουμε το κρέας. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το κοκκινοπίπερο (γλυκό και καυτερό), το αλατοπίπερο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, το κύμινο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ξύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για μιάμιση – δύο ώρες να σιγομαγειρεύεται η παστιτσάδα. Δοκιμάζουμε τακτικά και ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε βρασμένο νερό. Σβήνουμε τη φωτιά όταν η σάλτσα είναι σχετικά πηχτή, πλούσια και το κρέας μαλακό. Βράζουμε τη ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από τον πλήρη χρόνο βρασίματος. Τα μεταφέρουμε χωρίς να τα σουρώσουμε στην κατσαρόλα (έχουμε βάλει το κρέας σε πιατέλα) για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μήλο με παγωτό

Συνταγή για μήλο με γέμιση από ALOMA Straciatella!

Παραδοσιακό σαραγλί

Σιροπιαστό, παραδοσιακό και πεντανόστιμο σαραγλί. Μπορείτε να γεμίσετε το σαραγλί με τους ξηρούς καρπούς που προτιμάτε.

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Ένα ονειρεμένο λαδερό φαγητό με βάση τη μελιτζάνα. Ο συνδυασμός κιμά, τυριών και μπεσαμέλ κάνει τα παπουτσάκια ακαταμάχητα!

Περισσότερα άρθρα

Τι τρώμε το τριήμερο των Φώτων;

Το τριήμερο των Φώτων ξεκινά με υπέροχες νηστίσιμες συνταγές και κορυφώνεται με λαχταριστό γιορτινό χοιρινό!

Πώς θα φτιάξω σπιτικό ζωμό

Ο σπιτικός ζωμός χαρίζει ασύγκριτη γεύση στο φαγητό, από τα ζυμαρικά μέχρι τα μαγειρευτά και το ριζότο. Μάθε πώς θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σπιτικό ζωμό!

Οι 4 καλύτερες συνταγές για σπιτική μηλόπιτα

Οι καλύτερες συνταγές για τέλεια μηλόπιτα σε εύκολες παραλλαγές!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ