ΑρχικήΆρθραΠώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά, όλα τα μυστικά.

Σε όλους μας έχει συμβεί να ξεχάσουμε να βγάλουμε το κρέας στην κατάψυξη και να το θυμόμαστε τη στιγμή που μπαίνουμε στην κουζίνα για να μαγειρέψουμε. Για να αποφύγουμε τέτοιου είδους καταστάσεις, βρήκαμε πώς μπορούμε να ξεπαγώσουμε το κρέας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μόλις σε 5 λεπτά και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων.

Διαβάστε ακόμη: 3 συνταγές για τέλειο, ζουμερό κρέας

Σε δυνατή φωτιά και σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το νερό. Μόλις το νερό αρχίζει να ζεσταίνεται, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και τοποθετούμε μέσα το κρέας πακεταρισμένο σε πλαστικά σακουλάκια τροφίμων. Το αφήνουμε στο νερό για 5 λεπτά (ο χρόνος μπορεί να είναι λιγότερος ή περισσότερος, ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι το κομμάτι κρέατος που θέλουμε να ξεπαγώσουμε) και μόλις το βγάλουμε το κρέας είναι ξεπαγωμένο και κατάλληλο να το μαγειρέψουμε.

Δείτε επίσης: Όλα τα μυστικά για άψογο κοτόπουλο πανέ

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε βραστό νερό, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ρίξουμε σε ένα μπολ λίγο ξίδι, ζεστό νερό και στη συνέχεια να προσθέσουμε το κρέας που θέλουμε να ξεπαγώσουμε. Μετά από 20 – 25 λεπτά, το κρέας μας θα έχει ξεπαγώσει και θα είναι έτοιμο γα μαγείρεμα.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αρωματικές πατάτες φούρνου

Αρωματικές πατάτες φούρνου με βούτυρο, μέλι και μουστάρδα. Αυτές οι πατάτες φούρνου λιώνουν στο στόμα!

Μελόψωμο

Μελόψωμο, ένα πολύ διαφορετικό γλυκό ψωμί, ιδιαίτερο και με πλούσια γεύση είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσει.

Η πιο εύκολη κοτόσουπα

Κοτόσουπα θεϊκή από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική, ζεστή και πεντανόστιμη κοτόσουπα που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

Περισσότερα άρθρα

Ανακαλύψτε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που φτιάχνουν σε όλο τον κόσμο

Βρήκαμε τα πιο λαχταριστά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου!

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Τα μυστικά για τέλειο μαρινάρισμα για όλα τα κρεατικά και το κοτόπουλο.

7 εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου

Δείτε ποια είναι τα βασικά εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στην κουζίνα σας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ