Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Σε όλους μας έχει συμβεί να ξεχάσουμε να βγάλουμε το κρέας στην κατάψυξη και να το θυμόμαστε τη στιγμή που μπαίνουμε στην κουζίνα για να μαγειρέψουμε. Για να αποφύγουμε τέτοιου είδους καταστάσεις, βρήκαμε πώς μπορούμε να ξεπαγώσουμε το κρέας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μόλις σε 5 λεπτά και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

3 συνταγές για τέλειο ζουμερό κρέας στο τηγάνι

Σε δυνατή φωτιά και σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το νερό. Μόλις το νερό αρχίζει να ζεσταίνεται, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και τοποθετούμε μέσα το κρέας πακεταρισμένο σε πλαστικά σακουλάκια τροφίμων. Το αφήνουμε στο νερό για 5 λεπτά (ο χρόνος μπορεί να είναι λιγότερος ή περισσότερος, ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι το κομμάτι κρέατος που θέλουμε να ξεπαγώσουμε) και μόλις το βγάλουμε το κρέας είναι ξεπαγωμένο και κατάλληλο να το μαγειρέψουμε. Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε βραστό νερό, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ρίξουμε σε ένα μπολ λίγο ξίδι, ζεστό νερό και στη συνέχεια να προσθέσουμε το κρέας που θέλουμε να ξεπαγώσουμε. Μετά από 20 – 25 λεπτά, το κρέας μας θα έχει ξεπαγώσει και θα είναι έτοιμο γα μαγείρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.