ΑρχικήΆρθραΈφτασε το πρώτο ATM για παγωτό στην Ελλάδα!

Έφτασε το πρώτο ATM για παγωτό στην Ελλάδα!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Από τα νέα που μπορούν όχι μόνο να μας ενθουσιάσουν, αλλά και να μας φτιάξουν ολόκληρη την εβδομάδα είναι το ότι πρόκειται να λειτουργήσει στην Ελλάδα το πρώτο ΑΤΜ παγωτού.

Πιο συγκεκριμένα, το δυο πρώτα ΑΤΜ παγωτού, που είναι μια πρόταση του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού ”Θρακών Αμνός’’, αναμένονται να λειτουργήσουν σε λίγο καιρό σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα, τα ΑΤΜ θα “σερβίρουν” παγωτό σε τέσσερις γεύσεις και θα διατίθεται συσκευασμένο σε πλαστικό κύπελλο σε ποσότητα από 400 γραμμάρια έως 1 κιλό.

Ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού θα λανσάρουν στην αγορά και αυτόματους πωλητές κατσικίσιου γάλακτος που θα διαθέτουν 24 ώρες/24ωρο στον καταναλωτή φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα και μάλιστα σε προσιτή τιμή. Υπολογίζεται ότι καθημερινά οι αυτόματοι πωλητές γάλακτος θα πωλούν σχεδόν 400 λίτρα, ενώ για να είναι σίγουρος ο καταναλωτής για την ποιότητα του γάλακτος θα υπάρχουν στα ΑΤΜ ηλεκτρονικοί πίνακες όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία παστερίωσης και λήξης του γάλακτος.

Τα φιλόδοξα σχέδια του συνεταιρισμού δεν σταματούν στο ΑΤΜ παγωτού και γάλακτος, αλλά και στη δημιουργία ΑΤΜ μέσω των οποίων ο καταναλωτής θα μπορεί να προμηθεύεται κι άλλα παραδοσιακά προϊόντα, όπως γιαούρτι, φέτα και γίδινα τυριά.

Ο συνεταιρισμός “Θρακών Αμνός” ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι στιγμής η ετήσια παραγωγή κατσικίσιου γάλακτος ανέρχεται σε 1 εκ. λίτρα, ενώ επισημαίνεται πως όλα τα προϊόντα του συνεταιρισμού μέχρι σήμερα προορίζονταν αποκλειστικά για την αγορά του εξωτερικού.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γρανίτα πεπόνι

Δροσερή γρανίτα πεπόνι με μόνο δυο υλικά. Αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό γλυκό το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Κολοκυθοτηγανίτες

Κολοκυθοτηγανίτες με φέτα και μυρωδικά εύκολοι, αφράτες και παραδοσιακές σαν της γιαγιάς.

Κοτόπουλο με μπάμιες του Τάσου

Κοτόπουλο με μπάμιες. Ένα κλασικό ελληνικό λαδερό φαγητό που σερβίρουμε στα οικογενειακά τραπέζια. Κι όμως, πολλοί θεωρούν ότι οι μπάμιες είναι άνοστες και τις...

Περισσότερα άρθρα

Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Συνταγές και γευστικές προτάσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Δημιουργήστε τα πιο νόστιμα πιάτα με αυτό το ιδιαίτερο μενού του Αγίου Βαλεντίνου.

Γιατί έσκασε η βασιλόπιτα;

Δείτε τι να κάνετε αν σκάσει η βασιλόπιτα από πάνω.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ