Έφτασε το πρώτο ATM για παγωτό στην Ελλάδα!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Από τα νέα που μπορούν όχι μόνο να μας ενθουσιάσουν, αλλά και να μας φτιάξουν ολόκληρη την εβδομάδα είναι το ότι πρόκειται να λειτουργήσει στην Ελλάδα το πρώτο ΑΤΜ παγωτού.

Πιο συγκεκριμένα, το δυο πρώτα ΑΤΜ παγωτού, που είναι μια πρόταση του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού ”Θρακών Αμνός’’, αναμένονται να λειτουργήσουν σε λίγο καιρό σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα, τα ΑΤΜ θα “σερβίρουν” παγωτό σε τέσσερις γεύσεις και θα διατίθεται συσκευασμένο σε πλαστικό κύπελλο σε ποσότητα από 400 γραμμάρια έως 1 κιλό.

Ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού θα λανσάρουν στην αγορά και αυτόματους πωλητές κατσικίσιου γάλακτος που θα διαθέτουν 24 ώρες/24ωρο στον καταναλωτή φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα και μάλιστα σε προσιτή τιμή. Υπολογίζεται ότι καθημερινά οι αυτόματοι πωλητές γάλακτος θα πωλούν σχεδόν 400 λίτρα, ενώ για να είναι σίγουρος ο καταναλωτής για την ποιότητα του γάλακτος θα υπάρχουν στα ΑΤΜ ηλεκτρονικοί πίνακες όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία παστερίωσης και λήξης του γάλακτος.

Τα φιλόδοξα σχέδια του συνεταιρισμού δεν σταματούν στο ΑΤΜ παγωτού και γάλακτος, αλλά και στη δημιουργία ΑΤΜ μέσω των οποίων ο καταναλωτής θα μπορεί να προμηθεύεται κι άλλα παραδοσιακά προϊόντα, όπως γιαούρτι, φέτα και γίδινα τυριά.

Ο συνεταιρισμός “Θρακών Αμνός” ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι στιγμής η ετήσια παραγωγή κατσικίσιου γάλακτος ανέρχεται σε 1 εκ. λίτρα, ενώ επισημαίνεται πως όλα τα προϊόντα του συνεταιρισμού μέχρι σήμερα προορίζονταν αποκλειστικά για την αγορά του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.