ΑρχικήΆρθραΕίσαι party animal; Δες τι πρέπει να φας πριν το ξενύχτι!

Είσαι party animal; Δες τι πρέπει να φας πριν το ξενύχτι!

Από την Χριστίνα Μπιτάδου & Άννα Ευθυμίου,

Οι γιορτές είναι για πολλούς περίοδος χαλάρωσης, ενώ για άλλους είναι ευκαιρία για ατελείωτα πάρτι, ξενύχτια και ξεφάντωμα. Για εσένα που ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, είναι πολύ πιθανό μετά το πρώτο ολονύχτιο πάρτι να αρχίσεις να νιώθεις όλο και πιο αδύναμος σαν να σε εγκαταλείπει η ενέργειά σου με αποτέλεσμα να μη διασκεδάζεις και να χάνεις στιγμές. Γι’ αυτό κι εμείς μοιραζόμαστε μαζί σου τους 6 συνδυασμούς τροφών που θα σου δώσουν τη μάξιμουμ ποσότητα ενέργειας για να ανταπεξέλθεις στις προσδοκίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και να παρτάρεις μέχρι πρωίας!

1. Ρύζι με όσπρια. Τα όσπρια είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά τους λείπει ένα από τα εννέα απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα, το οποίο βρίσκεται στο ρύζι. Έτσι εάν προσφέρεις στον οργανισμό σου αυτά τα δυο φαγητά θα δεις αμέσως τη διαφορά.

2. Ωμή σαλάτα με ζυμαρικά. Tα ζυμαρικά είναι πλούσια πηγή απλών υδατανθράκων. Γι’ αυτό, η κατανάλωσή τους προκαλεί απότομη αύξηση της γλυκόζης στον οργανισμό, με την ανάλογη έκκριση ινσουλίνης, με αποτέλεσμα το πάγκρεας να κουράζεται αλλά και ο οργανισμός να καλείται να αποθηκεύσει λίπος. Aπό την άλλη, η ωμή σαλάτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες καθυστερούν την αφομοίωση των υδατανθράκων και έτσι σταματούν την απότομη άνοδο μεταγευματικής γλυκόζης, άρα και την αποθήκευση λίπους.

3. Κοτόπουλο, ψαρί ή μοσχάρι με σαλάτα. Πολλοί διατροφολόγοι προτείνουν για το κυρίως γεύμα μας να συνδυάζουμε πρωτεΐνη μαζί με σαλάτα ή βραστά λαχανικά. Οπότε το αμυλούχο συνοδευτικό θα σoυ προσθέσει θερμίδες χωρίς ουσιαστικά να είναι απαραίτητο για το αίσθημα του κορεσμού.

4. Λαχανίδα, μπρόκολο, σπανάκι. Άλλες πηγές καλών λιπαρών και ενέργειας για τον οργανισμό είναι οι παρακάτω τροφές: καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, κάσιους, αβοκάντο, ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, λιναρόσπορος, φουντούκι, σουσάμι.

5. Αβοκάντο και ελαιόλαδο. Συνήθως τις σαλάτες τις καταναλώνουμε με λάδι, τώρα όμως έχουμε ακόμη ένα λόγο για να το κάνουμε. Aν, για παράδειγμα, προτιμήσουμε ένα σκέτο καρότο, θα αφομοιωθεί μόνο ένα μικρό ποσοστό από τις βιταμίνες που περιέχει. Aν όμως το καταναλώσουμε με λάδι, τότε θα επωφεληθεούμε από όλες τις βιταμίνες του.

6. Γιαούρτι με μπανάνα μετά την άσκηση. Η γυμναστική καίει τη γλυκόζη που βρίσκεται στον οργανισμό, καλό όμως είναι, για να αποφεύγουμε υπογλυκαιμικά επεισόδια μετά από έντονη άσκηση, να φροντίζουμε να την αναπληρώνουμε άμεσα. Ένας καλός τρόπος είναι η κατανάλωση υδατάνθρακα, όπως η μπανάνα, μαζί με πρωτεΐνη, όπως το γιαούρτι.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ριγκατόνι ογκρατέν

Τα ριγκατόνι ογκρατέν είναι μια κλασική ιταλική συνταγή για μακαρόνια φούρνου. Ένας νόστιμος συνδυασμός ζυμαρικών με λιωμένα τυριά στον φούρνο, σάλτσα που θα σας ενθουσιάσει!

Κέικ λεμονιού

Συνταγή για κέικ γεμιστό με κρέμα λεμονιού!

Σουφλέ σοκολάτας με γέμιση φιστικοβούτυρο

Κολασμένο σουφλέ σοκολάτας με γέμιση φιστικοβούτυρο. Με κάθε κουταλιά η γέμιση "τρέχει" ρευστή σαν λάβα σοκολάτας.

Περισσότερα άρθρα

Το μενού της Τσικνοπέμπτης

Η Τσικνοπέμπτη είναι η μέρα που τιμούμε δεόντως κρεατικά, λουκάνικα και νόστιμους μεζέδες.

Αρωματικό βούτυρο, το υλικό που απογειώνει τα γιορτινά πιάτα

Αρωματικό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και αρωματικά. Φτιάξτε τώρα το πιο αρωματικό βούτυρο που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι!

Το μυστικό των σεφ για άψογα και πεντανόστιμα μανιτάρια

Πείτε αντίο στα μουλιασμένα μανιτάρια με αυτό το μυστικό για τέλειο μαγείρεμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ