ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΓιουβέτσι χταπόδι

Γιουβέτσι χταπόδι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα γιουβέτσι με σπυρωτό κριθαράκι και μελωμένο χταπόδι που σίγουρα θα λατρέψετε.

Χταπόδι γιουβέτσι
Εκτύπωση

Γιουβέτσι χταπόδι

Γιουβέτσι χταπόδι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα καλοκαιρινό γιουβέτσι με σπυρωτό κριθαράκι και μελωμένο χταπόδι που σίγουρα θα λατρέψετε.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί χταπόδι γιουβέτσι
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 55 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 250θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 500 γρ. κριθαράκι χονδρό
  • 500 γρ. χταπόδι ολόκληρο
  • 700 ml κρασί ή τόσο ώστε να καλύψει το χταπόδι στην κατσαρόλα
  • 1-2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε το χταπόδι με νερό. Αφαιρούμε το στόμα του χταποδιού.
  • Κατόπιν βράζουμε το χταπόδι σε μεγάλη κατσαρόλα με κρασί και ξύδι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Αν απορροφήσει το κρασί, προσθέτουμε επιπλέον νερό. Βράζουμε μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει καλά και να τρυπιέται με το πιρούνι.
  • Στη συνέχεια το αποσύρουμε από το σκεύος. Κόβουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα σε ισομεγέθη κομμάτια.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σκόρδο για λίγα λεπτά. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε το χταπόδι και το ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού βράσει, ρίχνουμε το κριθαράκι. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σάλτσα.
  • Πρέπει το γιουβέτσι να έχει απορροφήσει όλα τα υγρά και να έχει μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σολομός µε σάλτσα κρεμμυδιών

Ένας υπέροχος τρόπος για να μαγειρέψετε το σολομό με μια πρωτότυπη σάλτσα. Ο πουρές τον συμπληρώνει ιδανικά.

Πολίτικο λαχανόρυζο

Πολίτικο λαχανόρυζο, μια από τις πιο γευστικές και παραδοσιακές συνταγές της πολίτικης κουζίνας.

Νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα ταχίνι

Υπέροχη νηστίσιμη μακαρονάδα με λαχανικά & σάλτσα από ταχίνι που θα φτιάξετε σε 15 μόνο λεπτά.

Περισσότερα άρθρα

Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: τι να προσέξετε όταν αγοράζετε αυγά

Τα σημεία που πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε αυγά από τη λαϊκή ή το σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα ζυμαρικά. Δείτε πώς θα τα διορθώσετε εύκολα και γρήγορα!

Ποιο ρύζι ταιριάζει σε κάθε φαγητό;

Ποιο ρύζι ταιριάζει σε κάθε φαγητό; Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε υπέροχες συνταγές με το κατάλληλο ρύζι!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελεια! Και εψαχνα τι να κανω σημερα. Πολύ νοστιμο φαινεται. Θα στειλω μολις το βγαλω και το δοκιμασω να σας πω εντυπωσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ