Γιουβέτσι χταπόδι

Γιουβέτσι χταπόδι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα καλοκαιρινό γιουβέτσι με σπυρωτό κριθαράκι και μελωμένο χταπόδι που σίγουρα θα λατρέψετε.

Χταπόδι γιουβέτσι

Γιουβέτσι χταπόδι

Τάσος Αντωνίου
Γιουβέτσι χταπόδι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα καλοκαιρινό γιουβέτσι με σπυρωτό κριθαράκι και μελωμένο χταπόδι που σίγουρα θα λατρέψετε.
5 from 2 votes
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 55 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 250 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 500 γρ. κριθαράκι χονδρό MISKO
  • 500 γρ. χταπόδι ολόκληρο
  • 700 ml κρασί ή τόσο ώστε να καλύψει το χταπόδι στην κατσαρόλα
  • 1-2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Ξεπλένουμε το χταπόδι με νερό. Αφαιρούμε το στόμα του χταποδιού.
  • Κατόπιν βράζουμε το χταπόδι σε μεγάλη κατσαρόλα με κρασί και ξύδι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Αν απορροφήσει το κρασί, προσθέτουμε επιπλέον νερό. Βράζουμε μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει καλά και να τρυπιέται με το πιρούνι.
  • Στη συνέχεια το αποσύρουμε από το σκεύος. Κόβουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα σε ισομεγέθη κομμάτια.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σκόρδο για λίγα λεπτά. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε το χταπόδι και το ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού βράσει, ρίχνουμε το κριθαράκι. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σάλτσα.
  • Πρέπει το γιουβέτσι να έχει απορροφήσει όλα τα υγρά και να έχει μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ χταπόδι γιουβέτσι

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια
  1. Τελεια! Και εψαχνα τι να κανω σημερα. Πολύ νοστιμο φαινεται. Θα στειλω μολις το βγαλω και το δοκιμασω να σας πω εντυπωσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή