Φλωρεντίνες αμυγδάλου νηστίσιμες

Φλωρεντίνες αμυγδάλου, το πιο εύκολο γλυκό κέρασμα από τον Τάσο Αντωνίου. Μπορείτε να τις βουτήξετε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερούρα για μια σοκολατένια παραλλαγή.

Φλωρεντίνες αμυγδάλου νηστίσιμες
Print Recipe
4.67 from 3 votes

Νηστίσιμες φλωρεντίνες αμυγδάλου

Φλωρεντίνες αμυγδάλου, το πιο εύκολο γλυκό κέρασμα από τον Τάσο Αντωνίου. Μπορείτε να τις βουτήξετε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερούρα για μια σοκολατένια παραλλαγή.
Prep Time15 λεπτά
Cook Time15 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Φλωρεντίνες
Servings: 30
Calories: 130θερμίδες

Ingredients

  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. μέλι
  • 200 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

  • Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη. 

  • Σε αυτό το σημείο, μπορούμε αν θέλουμε να τις βουτήξουμε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερτούρα. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε λαδόκολλα και τις μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος. 
  • Ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ρηχό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το ισιώνουμε με τη βοήθεια της μαρίζ. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι φλωρεντίνες, για περίπου 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε τις φλωρεντίνες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, για 15 λεπτά, χωρίς όμως να κρυώσουν εντελώς.  

  • Τις κόβουμε σε τρίγωνα, τετράγωνα ή μπάρες. Αν τις ξεφορμάρουμε ή τις κόψουμε νωρίτερα, θα διαλυθούν. Αν τις κόψουμε όταν έχουν κρυώσει εντελώς, θα δυσκολευτούμε γιατί θα έχουν σκληρύνει.

Video

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

5 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.