ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΦλωρεντίνες αμυγδάλου νηστίσιμες

Φλωρεντίνες αμυγδάλου νηστίσιμες

Φλωρεντίνες αμυγδάλου, το πιο εύκολο γλυκό κέρασμα από τον Τάσο Αντωνίου. Μπορείτε να τις βουτήξετε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερούρα για μια σοκολατένια παραλλαγή.

Φλωρεντίνες αμυγδάλου νηστίσιμες
Εκτύπωση

Νηστίσιμες φλωρεντίνες αμυγδάλου

Φλωρεντίνες αμυγδάλου, το πιο εύκολο γλυκό κέρασμα από τον Τάσο Αντωνίου. Μπορείτε να τις βουτήξετε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερούρα για μια σοκολατένια παραλλαγή.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Φλωρεντίνες
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 30
Θερμίδες 130θερμίδες

Υλικά

  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. μέλι
  • 200 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη. 
  • Σε αυτό το σημείο, μπορούμε αν θέλουμε να τις βουτήξουμε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερτούρα. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε λαδόκολλα και τις μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος. 
  • Ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ρηχό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το ισιώνουμε με τη βοήθεια της μαρίζ. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι φλωρεντίνες, για περίπου 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε τις φλωρεντίνες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, για 15 λεπτά, χωρίς όμως να κρυώσουν εντελώς.  
  • Τις κόβουμε σε τρίγωνα, τετράγωνα ή μπάρες. Αν τις ξεφορμάρουμε ή τις κόψουμε νωρίτερα, θα διαλυθούν. Αν τις κόψουμε όταν έχουν κρυώσει εντελώς, θα δυσκολευτούμε γιατί θα έχουν σκληρύνει.

Βίντεο συνταγής

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπαγγέτι με λιαστή ντομάτα

Συνταγή για πικάντικη μακαρονάδα με λιαστή ντομάτα !

Κουκουνάρια σοκολάτας

Μία εύκολη συνταγή για ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο γλυκό από σοκολάτα!

Νηστίσιμη μακαρονάδα αλα μαρινάρα με γαρίδες

Μακαρονάδα με γαρίδες από τον Τάσο Αντωνίου. Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα με ζουμερές γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και ζυμαρικά al dente που θα λατρέψετε!

Περισσότερα άρθρα

Η ιστορία της τούρτας Μπλακ Φορεστ

Μάθετε την ιστορία για την τούρτα Μπλακ Φορεστ και φυσικά την καλύτερη συνταγή για το υπέροχο αυτό γλυκό!

Πώς να φτιάξεις άψογο σπιτικό παγωτό καϊμάκι

Παγωτό καϊμάκι, νόστιμο και μαστιχωτό, που μοσχοβολάει σαλέπι. Μάθετε πώς θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σπιτικό παγωτό καϊμάκι.

Κίμτσι: το superfood από την Κορέα που χαρίζει μακροζωία

Γνωρίστε το κίμτσι, την υπερτροφή από την Κορέα που υπόσχεται μακροζωία με τον πιο φυσικό τρόπο.

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ