Εκτύπωση
Σαλάτα νισουάζ με σολομό
Μερίδες 4
Θερμίδες 342θερμίδες
Υλικά
- 400 γραμμ. φιλέτα φρέσκου σολομού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε καρέ
- 250 γραμμ. κατεψυγμένα φασολάκια
- 4 αυγά σφιχτοβρασμένα
- 2 κ.σ. ελιές χωρίς κουκούτσι σε φετάκια
- 250 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 μαρούλι πλυμένο και στραγγισμένο
Για το ντρέσινγκ
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1/4 φλ.τσαγ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα βάζουμε σε λαδόκολλα. Τα τυλίγουμε προσεκτικά και σφιχτά σε φάκελο και τα ψήνουμε για 15΄ στο φούρνο, στους 200 βαθμούς.
- 2. Ζεματάμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5΄. Κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά.
- 3. Κόβουμε το μαρούλι μέσα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα στραγγισμένα φασολάκια, τις ελιές και τις πατάτες.
- 4. Βγάζουμε το σολομό από τη λαδόκολλα και τον κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
- 5. Χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και στη συνέχεια περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού, και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Παρα πολυ καλη συνταγη!