Ελληνικό εστιατόριο ψηφίστηκε ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό site, το Trip Advisor, που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για ξενοδοχεία, εστιατόρια και ό,τι άλλο αφορά ένα ταξίδι δοσμένες από τους ίδιους τους τουρίστες και τους επισκέπτες, δημοσίευσε τη λίστα με τα 25 καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως. Οι ταξιδιώτες τα επισκέφθηκαν, δοκίμασαν την κουζίνα τους, τα αξιολόγησαν και η λίστα δόθηκε στο φως της δημοσιότητας.

Στη λίστα, λοιπόν, με τα αγαπημένα εστιατόρια εκείνων που τους αρέσει να εξερευνούν τον κόσμο, την πρώτη θέση έλαβε το φημισμένο και πολλάκις βραβευμένο El Celler de Can Roca που βρίσκεται στην πόλη Χερόνα της Ισπανίας. Τη δεύτερη θέση έλαβε το Midsummer House με έδρα το Καίμπριτζ της Αγγλίας και την τρίτη το γαλλικό εστιατόριο Maison Lameloise που υποδέχεται τους λάτρεις του καλού φαγητού στην πόλη Chagny. Το ενδιαφέρον, όμως, βρίσκεται στην 19η θέση την οποία και κατέκτησε το αθηναϊκό εστιατόριο Funky Gourmet.

Όσοι το επισκέφθηκαν, επιβράβευσαν την κουζίνα του και το χαρακτήρισαν ως ένα ιδιαίτερο εστιατόριο στην καρδιά της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γευστική εμπειρία που προσφέρουν οι σεφ του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, έχει ήδη βραβευθεί δυο φορές και με αστέρι Michelin.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.