Ένα αλμυρό τσιζκέικ για το τέλος του καλοκαιριού

Ένα αλμυρό τσιζκέικ για το τέλος του καλοκαιριού

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Ένα τσιζκέικ είναι πάντα καλοδεχούμενο και πόσο μάλλον αν προκαλεί τον ουρανίσκο μας με την αναπάντεχη γεύση του, όπως αυτό το λαχταριστό τσιζκέικ με ντοματάκια! Εύκολο στην παρασκευή του, δροσερό και κυρίως πεντανόστιμο, θα σας καταπλήξει και θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σας γεύσεις. Δοκιμάστε και την ελληνική εκδοχή του, με ανθότυρο και παξιμάδι (συνταγή εδώ).

Υλικά (για 8 μερίδες)

Για την τάρτα:

  • 200 γραμμάρια κράκερς ολικής αλέσεως, πολύ καλά τριμμένα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 150 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 18 ντοματάκια τσέρι (κόκκινα, πράσινα, κίτρινα αν είναι δυνατόν)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 10 ml ξίδι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα κράκερς και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι, 18 εκ.περίπου που την έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο, πιέζοντας πολύ καλά στην επιφάνεια και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

Ρίχνουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το τσένταρ, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια πολύ μαλακή υφή. Το ρίχνουμε στην ταρτιέρα και το ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση, τα βάζουμε σε μπολ και τα αναμειγνύουμε με τη βινεγκρέτ που μόλις φτιάξαμε. Τέλος, τα τοποθετούμε στην επιφάνεια του τσιζκέικ (πρέπει να προσέχουμε να είναι εντελώς κρύο). Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: www.larecetadelafelicidad.com/en/2013/09/tomato-cheesecake.html