ΑρχικήΆρθραΈνα αλμυρό τσιζκέικ για το τέλος του καλοκαιριού

Ένα αλμυρό τσιζκέικ για το τέλος του καλοκαιριού

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Ένα τσιζκέικ είναι πάντα καλοδεχούμενο και πόσο μάλλον αν προκαλεί τον ουρανίσκο μας με την αναπάντεχη γεύση του, όπως αυτό το λαχταριστό τσιζκέικ με ντοματάκια! Εύκολο στην παρασκευή του, δροσερό και κυρίως πεντανόστιμο, θα σας καταπλήξει και θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σας γεύσεις. Δοκιμάστε και την ελληνική εκδοχή του, με ανθότυρο και παξιμάδι (συνταγή εδώ).

Υλικά (για 8 μερίδες)

Για την τάρτα:

  • 200 γραμμάρια κράκερς ολικής αλέσεως, πολύ καλά τριμμένα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 150 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 18 ντοματάκια τσέρι (κόκκινα, πράσινα, κίτρινα αν είναι δυνατόν)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 10 ml ξίδι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα κράκερς και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι, 18 εκ.περίπου που την έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο, πιέζοντας πολύ καλά στην επιφάνεια και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

Ρίχνουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το τσένταρ, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια πολύ μαλακή υφή. Το ρίχνουμε στην ταρτιέρα και το ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση, τα βάζουμε σε μπολ και τα αναμειγνύουμε με τη βινεγκρέτ που μόλις φτιάξαμε. Τέλος, τα τοποθετούμε στην επιφάνεια του τσιζκέικ (πρέπει να προσέχουμε να είναι εντελώς κρύο). Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: www.larecetadelafelicidad.com/en/2013/09/tomato-cheesecake.html

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σάλτσα μεξικάνα

Συνταγή για σάλτσα μεξικάνα με καυτερή πιπεριά σεράνο!

Φανουρόπιτα βασική συνταγή

Βασική συνταγή για φανουρόπιτα. Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για νηστίσιμη φανουρόπιτα, ιδανική για τη γιορτή του Αγ. Φανουρίου.

Βασική συνταγή για ζύμη σφολιάτας

Βασική συνταγή για ζύμη σφολιάτας. Φτιάξτε τη σπιτική σφολιάτα και αποθηκεύστε τη στην κατάψυξη για να έχετε έτοιμο φύλλο όποτε το χρειάζεστε!

Περισσότερα άρθρα

Γιατί ζαχαρώνει το μέλι και πώς να το διορθώσουμε;

Γιατί ζαχάρωσε το μέλι και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

Τα smoothies της αποτοξίνωσης

Δοκιμάστε τα smoothies της αποτοξίνωσης και νιώστε ευεξία μετά τις ατασθαλίες των γιορτών! Πολύχρωμα, εύκολα και γευστικά smoothies φρούτων και λαχανικών για κάθε γούστο.

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ