ΑρχικήΆρθραΈνα αλμυρό τσιζκέικ για το τέλος του καλοκαιριού

Ένα αλμυρό τσιζκέικ για το τέλος του καλοκαιριού

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Ένα τσιζκέικ είναι πάντα καλοδεχούμενο και πόσο μάλλον αν προκαλεί τον ουρανίσκο μας με την αναπάντεχη γεύση του, όπως αυτό το λαχταριστό τσιζκέικ με ντοματάκια! Εύκολο στην παρασκευή του, δροσερό και κυρίως πεντανόστιμο, θα σας καταπλήξει και θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σας γεύσεις. Δοκιμάστε και την ελληνική εκδοχή του, με ανθότυρο και παξιμάδι (συνταγή εδώ).

Υλικά (για 8 μερίδες)

Για την τάρτα:

  • 200 γραμμάρια κράκερς ολικής αλέσεως, πολύ καλά τριμμένα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 150 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 18 ντοματάκια τσέρι (κόκκινα, πράσινα, κίτρινα αν είναι δυνατόν)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 10 ml ξίδι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα κράκερς και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι, 18 εκ.περίπου που την έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο, πιέζοντας πολύ καλά στην επιφάνεια και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

Ρίχνουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το τσένταρ, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια πολύ μαλακή υφή. Το ρίχνουμε στην ταρτιέρα και το ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση, τα βάζουμε σε μπολ και τα αναμειγνύουμε με τη βινεγκρέτ που μόλις φτιάξαμε. Τέλος, τα τοποθετούμε στην επιφάνεια του τσιζκέικ (πρέπει να προσέχουμε να είναι εντελώς κρύο). Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: www.larecetadelafelicidad.com/en/2013/09/tomato-cheesecake.html

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ταχινοπιτάκια

Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για ταχινοπιτάκια με φύλλο κρούστας, μέλι και ταχίνι που θα λατρέψετε.

Πατάτες φούρνου

Πατάτες φούρνου με μουστάρδα και μέλι από τον Τάσο Αντωνίου! μπριζόλες, μπιφτέκια, ψάρι και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Struffoli (ιταλικοί χριστουγεννιάτικοι λουκουμάδες)

Συνταγή για struffoli, δηλαδή ιταλικούς χριστουγεννιάτικους λουκουμάδες με σιρόπι μελιού! Τα struffoli για τους Ιταλούς είναι ό,τι για τους Έλληνες τα μελομακάρονα.

Περισσότερα άρθρα

5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι

Χρησιμοποιείτε συχνά αντικολλητικά τηγάνια; Δείτε ποια είναι τα 5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι σας.

Τσάι χύμα ή συσκευασμένο; Οι ειδικοί απαντούν

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο χύμα τσάι και το συσκευασμένο;

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ