Κορονοϊός: Πόσο ασφαλές είναι να παραγγέλνουμε delivery;

Κορονοϊός και delivery

Με τον κορονοϊό να έχει εξελιχθεί σε πανδημία, όλοι μένουμε σπίτι σε καραντίνα ώστε να μετριαστεί η εξάπλωση του ιού. Εμείς έχουμε μοιραστεί τις καλύτερες συνταγές μας  και μυστικά για την ασφάλεια στην κουζίνα στην καραντίνα του κορονοϊού. Πολλοί παραγγέλνουν delivery είτε γιατί ξέμειναν από υλικά, είτε γιατί ακόμη δεν ξέρουν να μαγειρεύουν. Πόσο ασφαλές είναι λοιπόν να παραγγέλνουμε delivery με τον κορονοϊό σε έξαρση;

Τα καλά νέα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόδειξη ή αναφορά ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται μέσω της τροφής. Η διεθνής επιστημονική κοινότητα αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση του ιού, τονίζοντας ότι οι επαγγελματίες της εστίασης πρέπει να τηρούν κατά γράμμα τους κανόνες υγιεινής.

Η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός από το έτοιμο φαγητό ή τη συσκευασία του είναι πολύ μικρή σύμφωνα με τον Benjamin Chapman, Αμερικανό καθηγητή και ειδήμονα στα θέματα ασφαλείας τροφίμων στο North Carolina State University. Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι το έτοιμο φαγητό ή η συσκευασία μπορεί να μεταφέρουν τον κορονοϊό. Παρόλα αυτά, η πιθανότητα μετάδοσης του στον άνθρωπο είναι εξαιρετικά χαμηλή. 

Πώς μπορεί να προσβληθεί η συσκευασία του φαγητού από τον κορονοϊό; Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν ο διανομέας του φαγητού είναι φορέας του κορονοϊού. Φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε εάν ο διανομέας είναι υγιής ή όχι. Ποια είναι η λύση εάν παραγγείλουμε delivery; Κατά την παραγγελία, ζητήστε η παράδοση να γίνει ανέπαφα. Ο διανομέας μπορεί να αφήσει το έτοιμο φαγητό στην πόρτα σας, ώστε να μην έρθετε σε επαφή μαζί του. Επιπλέον, φορέστε γάντια για να παραλάβετε τη συσκευασία με το έτοιμο φαγητό, το οποίο καλό είναι στη συνέχεια να σερβίρετε σε πιάτο.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε να πληρώσετε με μετρητά. Προτιμήστε να προ-πληρώστε για την παραγγελία μέσω κάρτας. Τα μετρητά είναι επιφάνειες στις οποίες παραμένει ο ιός και διευκολύνουν την μετάδοσή του. Ακόμη κι αν εσείς είστε υγιής, εάν τα μετρητά από τα ρέστα που θα πάρετε είναι μολυσμένα, τότε μεγαλώνει αισθητά ο κίνδυνος να κολλήσετε κορονοϊό. 

Κι αν το φαγητό είναι φορέας του κορονοϊού; Ακόμη κι αν καταναλώσετε τροφή που είναι φορέας του ιού, δεν υπάρχουν αρκετοί υποδοχείς στο πεπτικό σύστημα ώστε ο κορονοϊός να παραμείνει στον οργανισμό σύμφωνα με το CNN. Ως αποτέλεσμα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κολλήσετε κορονοϊό από την τροφή, ακόμη κι αν το φαγητό είναι φορέας του ιού.  

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.