Η εκπομπή του National Geographic Channel «EAT: The Story of Food» αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι, στην ιστορία του φαγητού. Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, διάσημοι chef, δημοσιογράφοι, προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου και διασημότητες από το χώρο της show-business, της μόδας και της εστίασης κατέκλυσαν τον χώρο του Barque στην Νέα Ερυθραία, για τις ανάγκες του επιμορφωτικού food event που διοργάνωσε η FOX International Channels Greece.
To live cooking session έγινε υπό την καθοδήγηση του διεθνώς αναγνωρισμένου chef, γνωστού για το πάθος του με τη μαγειρική, Χριστόφορου Πέσκια. Πιο συγκεκριμένα, η ιστορική αναδρομή στο φαγητό, κάλυψε 6 θεματικές ενότητες, όσα και τα επεισόδια της εκπομπής «EAT: The Story of Food».
Το διαδραστικό χαρακτήρα δοκιμής των φαγητών της εκδήλωσης αλλά και των σχετικών εγκυκλοπαιδικών ερωτήσεων του κοινού, συντόνισε ο παρουσιαστής της βραδιάς Παναγιώτης Χατζηδάκης. Ειδική αναφορά και συζήτηση έγινε κατά την διάρκεια του event, με έναν αληθινό food revolutionary, το Λευτέρη Λαζάρου, chef και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Βαρούλκο». Η βραδιά έκλεισε με μουσική από τον παραγωγό του En Lefko 87.7, Σάκη Τσιτομενέα.
Το National Geographic Channel συνεχίζει να προβάλλει την ιστορία του φαγητού, μέσα από την εκπομπή «EAT: The Story of Food» κάθε Δευτέρα στις 21:00. Το National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, hol και Cyta Hellas.
Φωτογραφία: ©National Geographic Channels