Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα! Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για πορτοκαλόπιτα είναι εδώ. Δοκιμασμένη πολλές φορές αξίζει να τη δοκιμάσετε και βάζουμε στοίχημα οτι θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας συνταγές.

Πορτοκαλόπιτα
Print Recipe
5 from 2 votes

Πορτοκαλόπιτα

Γευστική πορτοκαλόπιτα κέικ με αρωματικό σιρόπι και βελούδινη υφή. Φτιάξτε κι εσείς αυτή τη ζουμερή πορτοκαλόπιτα που λιώνει στο στόμα!
Prep Time30 λεπτά
Cook Time50 λεπτά
Total Time1 ώρα 10 λεπτά
Servings: 10
Calories: 280θερμίδες

Ingredients

Για την πορτοκαλόπιτα:

  • 2 πορτοκάλια
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 170 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 150 ml σπορέλαιο
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

  • 360 γρ. ζάχαρη
  • 360 ml νερό
  • χυμό ½ λεμονιού

Για γαρνίρισμα:

  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές ροδέλες προαιρετικά

Instructions

  • Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Πετάμε το ζεστό νερό, τα μεταφέρουμε σε μπολ γεμάτο με κρύο νερό και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν. Κατόπιν τα κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

  • βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 10 λεπτά. Προαιρετικά, δυο λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός, ρίχνουμε μέσα ροδέλες του πορτοκαλιού με τις οποίες θα διακοσμήσουμε την πορτοκαλόπιτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την πορτοκαλόπιτα:

  • χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά για 10 λεπτά να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Αρωματίζουμε με το εκχύλισμα βανίλιας και τον χυμό των πορτοκαλιών. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε με το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε τετράγωνο ταψί 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 – 60 λεπτά.
  • Την βγάζουμε από το φούρνο και την περιχύνουμε σταδιακά με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση.
  • Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει μέσα στο ταψί, πάνω σε σχάρα, για 2 ώρες, πριν σερβίρουμε.

Δείτε ακόμα: Συνταγή για φανταστικούς λουκουμάδες

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.