ΑρχικήΣυνταγέςΠορτοκαλόπιτα με γιαούρτι

Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι

Πορτοκαλόπιτα εύκολη! Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για πορτοκαλόπιτα είναι εδώ. Δοκιμασμένη πολλές φορές αξίζει να τη δοκιμάσετε και βάζουμε στοίχημα οτι θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας συνταγές.

Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι συνταγή
Εκτύπωση

Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι. Συνταγή εύκολη από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερή πορτοκαλόπιτα με ψημένο φύλλο και ένα μυστικό υλικό που την κάνει πραγματικά θεϊκή. 
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 280θερμίδες

Υλικά

Για την πορτοκαλόπιτα:

  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
  • αυγά
  • 200  γρ. ζάχαρη
  • κ.γλ. βανίλια
  • 300  γρ. γιαούρτι στραγγιστό με πλήρη λιπαρά
  • κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. πολτός πορτοκαλιού ή μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 200  ml  αραβοσιτέλαιο

Για το σιρόπι:

  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα

Εκτέλεση

  • Για την πορτοκαλόπιτα θα χρειαστούμε νωπά φύλλα κρούστας. Τα τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι. Κόβουμε σε λεπτά κομμάτια και διαχωρίζουμε τα φύλλα που τυχόν έχουν μπερδευτεί πάνω στη λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 180οC για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

  • Σε κατσαρολάκι βράζουμε νερό, κρυσταλλική ζάχαρη, ένα ξύλο κανέλας και τον χυμό και ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι. Πρέπει να δέσουν τα υλικά και η υφή του να είναι αραιή. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας:

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια, στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με το σύρμα ζωηρά. Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Σταδιακά, προσθέτουμε τα ψημένα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Αυτό επιτρέπει στην πορτοκαλόπιτα να αφρατέψει και να γίνουν τα φύλλα τραγανά κατά το ψήσιμο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση ή σε ταψί που έχουμε αλείψει με αραβοσιτέλαιο. Χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο για να φύγει ο περιττός αέρας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά η πορτοκαλόπιτα.
  • Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο. Με ένα ξύλινο καλαμάκι τρυπάμε την πορτοκαλόπιτα σε όλη την επιφάνειά της. Τη σιροπιάζουμε αμέσως, όπως είναι καυτή, με το κρύο σιρόπι, σε δόσει;. Αφήνουμε λίγο λίγο να απορροφηθεί και συνεχίζουμε το σιρόπιασμα.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Βίντεο συνταγής

Δείτε ακόμα: Συνταγή για φανταστικούς λουκουμάδες

Watch Greek Recipes in English here

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με μπάμιες του Τάσου

Κοτόπουλο με μπάμιες. Ένα κλασικό ελληνικό λαδερό φαγητό που σερβίρουμε στα οικογενειακά τραπέζια. Κι όμως, πολλοί θεωρούν ότι οι μπάμιες είναι άνοστες και τις...

Μακαρονάδα ταλιολίνι με αγκινάρες, ζαμπόν και μανιτάρια

Μακαρονάδα με ζαμπόν και αγκινάρες από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε αυτήν την εύκολη μακαρονάδα με τις ανοιξιάτικες αγκινάρες και εμπλουτίστε τη με ζαμπόν, μανιτάρια και την εύκολη σάλτσα παρμεζάνας που σας προτείνω.

Παστίτσιο

Παστίτσιο σαν της μαμάς με αφράτη, βελούδινη μπεσαμέλ και ζουμερό αρωματικό κιμά, από τον Τάσο Αντωνίου!

Περισσότερα άρθρα

Το παγωτό με δυο υλικά που τρέλανε το ίντερνετ

Δες τη συνταγή για παγωτό με δυο μόνο υλικά που έχει τρελάνει το ίντερνετ!

Τα 6 μυστικά για τέλειες καλοκαιρινές σαλάτες

Η τέλεια σαλάτα έχει αυτά τα βήματα που πρέπει κατακτήσετε για να τη φτιάξετε.

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κι όμως, μπορούμε να μαγειρέψουμε κοτόπουλο χωρίς απόψυξη αλλά μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ