Μακαρoνάδα με σκόρδο. Υπέροχη συνταγή για λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο.
Εκτύπωση
Μακαρoνάδα με σκόρδο
Μακαρoνάδα με σκόρδο. Υπέροχη συνταγή για λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο.
Μερίδες 7
Θερμίδες 350θερμίδες
Υλικά
- 500 γραμμ. σπαγγέτι
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3-4 καυτερές πιπερίτσες
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 2 κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση
- 1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.
- 2. Σοτάρουμε για 2΄, έως ότου απελευθερωθούν τα αρώματα του σκόρδου. Προσοχή, να μην πάρει χρώμα! Προσθέτουμε την πάπρικα και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- 3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ’ όσο πρέπει. Κρατάμε 1 φλιτζ. από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, για 2΄. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.
Δείτε επίσης: Σοκολατόπιτα με 5 υλικά
και Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Υπέροχη συνταγή!