Μακαρoνάδα με σκόρδο

Μακαρoνάδα με σκόρδο

Μακαρoνάδα με σκόρδο. Υπέροχη συνταγή για λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο.

Μακαρoνάδα με σκόρδο
Print

Μακαρoνάδα με σκόρδο

Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Διεθνής
Keyword Μακαρoνάδα με σκόρδο
Prep Time 5 λεπτά
Cook Time 7 λεπτά
Total Time 12 λεπτά
Servings 7
Calories 350θερμίδες

Ingredients

  • 500 γραμμ. σπαγγέτι
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3-4 καυτερές πιπερίτσες
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό

Instructions

  • 1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.
  • 2. Σοτάρουμε για 2΄, έως ότου απελευθερωθούν τα αρώματα του σκόρδου. Προσοχή, να μην πάρει χρώμα! Προσθέτουμε την πάπρικα και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • 3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ’ όσο πρέπει. Κρατάμε 1 φλιτζ. από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, για 2΄. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.

Δείτε επίσης: Σοκολατόπιτα με 5 υλικά

και  Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή