ΑρχικήΆρθραΈνας Έλληνας ανάμεσα στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου!

Ένας Έλληνας ανάμεσα στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου!

Από την Άννα Ευθυμίου, 

Ποιος είναι ο καλύτερος σεφ του κόσμου για το 2017; Σε μια μεγάλη τελετή που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Chefs World Summit στο Μονακό, ανακοινώθηκαν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου οι 100 καλύτεροι σεφ του κόσμου από τη διοργάνωση Les Chefs του ομώνυμου γαλλικού περιοδικού του κλάδου. Ανάμεσά τους, ένας Έλληνας που έχει τραβήξει τα βλέμματα της παγκόσμιας γαστρονομίας στην εστιατορική σκηνή της Ελλάδας! 

Τι το διαφορετικό έχουν αυτά τα βραβεία από όλα τα υπόλοιπα; Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 534 σεφ από όλον τον κόσμο, οι οποίοι έχουν βραβευθεί με δύο ή τρια αστέρια Michelin. Κατά τη διάρκεια της δίμηνης και ανώνυμης ψηφορορίας, η κριτική επιτροπή κλήθηκε να απαντήσει στο εξής ερώτημα: “ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι σεφ από όλον τον κόσμο που κρατούν ζωντανές τις αξίες του επαγγέλματος, που δημιουργούν αξέχαστη κουζίνα και που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κανείς το εστιατόριό τους;”

Καλύτερος σεφ του κόσμου για το 2017 αναδείχθηκε ο Alain Passard με το φημισμένο εστιατόριο του στο Παρίσι L’Arpège. Δεύτερος στην κατάταξη o Ισπανός Martin Berasategui και τρίτος ο Γάλλος Pierre Gagnaire από τα ομώνυμα εστιατόρια στην Ισπανία και τη Γαλλία αντίστοιχα. Η κορυφαία δεκάδα ολοκληρώνεται από φημισμένα ονόματα όπως ο Rene Redzepi από το δανέζικο Noma στην όγδοη θέση, ενώ στη δέκατη θέση βρέθηκε ο Ισπανός Joan Roca από το El Celler de Can Roca (βραβευμένο ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου το 2015). 

Έκπληξη αποτελεί η ένταξη ενός Έλληνα σεφ στη λίστα των κορυφαίων του κόσμου, ο οποίος είναι ο Αντώνης Δρακουλαράκος, δημιουργός του γνωστού αθηναϊκού sushi bar “Sushimu”. Με εξειδίκευση στην ιαπωνική κουζίνα και την τέχνη του αυθεντικού σούσι, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κέρδισε την εμπιστοσύνη των καλύτερων σεφ του πλανήτη και κατάφερε να βάλει την Αθήνα στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Συγχαρητήρια και ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να δούμε ακόμη περισσότερους Έλληνες σεφ στη λίστα!

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου εδώ

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πανεύκολη τάρτα με λαχανικά & μανιτάρια

Πανεύκολα και λαχταριστά ταρτάκια σφολιάτας με λαχανικά και μανιτάρια. Προσθέστε τα υλικά της προτίμησής σας και απογειώστε τη συνταγή.

Τυρόπιτα Ρούμελης

Παραδοσιακή τυρόπιτα Ρούμελης!

Παγωτό κακάο

Συνταγή για υπέροχο σπιτικό παγωτό κακάο!

Περισσότερα άρθρα

Λαχανάκια Βρυξελλών: ο λόγος που πρέπει να τα εντάξεις στη διατροφή σου!

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ανάμεσα στα λαχανικά του χειμώνα και αποτελούν μια εξαιρετικά νόστιμη αλλά και θρεπτική επιλογή. Ας μάθουμε γιατί πρέπει να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Ξέχασες το κρέας στην κατάψυξη και πρέπει να μαγειρέψεις άμεσα; Μάθε πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά μόλις με αυτό το μυστικό κόλπο.

6 πανέμορφα σχέδια για πασχαλινά κουλουράκια

Δείτε υπέροχα σχέδια και πρωτότυπα σχήματα για τα πασχαλινά κουλουράκια σας. Δημιουργήστε και εμπνευστείτε για τα πασχαλινά γλυκά σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ