Ένας Έλληνας ανάμεσα στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου!

Από την Άννα Ευθυμίου, 

Ποιος είναι ο καλύτερος σεφ του κόσμου για το 2017; Σε μια μεγάλη τελετή που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Chefs World Summit στο Μονακό, ανακοινώθηκαν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου οι 100 καλύτεροι σεφ του κόσμου από τη διοργάνωση Les Chefs του ομώνυμου γαλλικού περιοδικού του κλάδου. Ανάμεσά τους, ένας Έλληνας που έχει τραβήξει τα βλέμματα της παγκόσμιας γαστρονομίας στην εστιατορική σκηνή της Ελλάδας! 

Τι το διαφορετικό έχουν αυτά τα βραβεία από όλα τα υπόλοιπα; Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 534 σεφ από όλον τον κόσμο, οι οποίοι έχουν βραβευθεί με δύο ή τρια αστέρια Michelin. Κατά τη διάρκεια της δίμηνης και ανώνυμης ψηφορορίας, η κριτική επιτροπή κλήθηκε να απαντήσει στο εξής ερώτημα: “ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι σεφ από όλον τον κόσμο που κρατούν ζωντανές τις αξίες του επαγγέλματος, που δημιουργούν αξέχαστη κουζίνα και που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κανείς το εστιατόριό τους;”

Καλύτερος σεφ του κόσμου για το 2017 αναδείχθηκε ο Alain Passard με το φημισμένο εστιατόριο του στο Παρίσι L’Arpège. Δεύτερος στην κατάταξη o Ισπανός Martin Berasategui και τρίτος ο Γάλλος Pierre Gagnaire από τα ομώνυμα εστιατόρια στην Ισπανία και τη Γαλλία αντίστοιχα. Η κορυφαία δεκάδα ολοκληρώνεται από φημισμένα ονόματα όπως ο Rene Redzepi από το δανέζικο Noma στην όγδοη θέση, ενώ στη δέκατη θέση βρέθηκε ο Ισπανός Joan Roca από το El Celler de Can Roca (βραβευμένο ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου το 2015). 

Έκπληξη αποτελεί η ένταξη ενός Έλληνα σεφ στη λίστα των κορυφαίων του κόσμου, ο οποίος είναι ο Αντώνης Δρακουλαράκος, δημιουργός του γνωστού αθηναϊκού sushi bar “Sushimu”. Με εξειδίκευση στην ιαπωνική κουζίνα και την τέχνη του αυθεντικού σούσι, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κέρδισε την εμπιστοσύνη των καλύτερων σεφ του πλανήτη και κατάφερε να βάλει την Αθήνα στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Συγχαρητήρια και ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να δούμε ακόμη περισσότερους Έλληνες σεφ στη λίστα!

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.