Μακαρονάδα aglio e olio

Μακαρονάδα aglio e olio! Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για αυτό το αγαπημένο ιταλικό πιάτο.

Εκτύπωση

Μακαρονάδα aglio e olio

Μακαρονάδα aglio, olio e peperoncino! Μια κλασική ιταλική μακαρονάδα με σκόρδο, ελαιόλαδο και μπούκοβο, απλή αλλά πεντανόστιμη και ιδανική για τις μέρες που θέλεις να μαγειρέψεις κάτι γευστικό στο τσακ μπαμ.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μακαρονάδα aglio e olio
Προετοιμασία 2 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 12 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 223θερμίδες

Υλικά

  • 200 γρ. σπαγγέτι βρασμένα al dente
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 λεμόνι χυμός
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε μέσα τα βρασμένα al dente σπαγγέτι μας και λίγο από τον νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά να δέσουν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή!

Βίντεο συνταγής

Το καλύτερο κέικ από τον Τάσο Αντωνίου

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή