Μακαρονάδα aglio e olio! Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για αυτό το αγαπημένο ιταλικό πιάτο.
Εκτύπωση
Μακαρονάδα aglio e olio
Μακαρονάδα aglio, olio e peperoncino! Μια κλασική ιταλική μακαρονάδα με σκόρδο, ελαιόλαδο και μπούκοβο, απλή αλλά πεντανόστιμη και ιδανική για τις μέρες που θέλεις να μαγειρέψεις κάτι γευστικό στο τσακ μπαμ.
Μερίδες 4
Θερμίδες 223θερμίδες
Υλικά
- 200 γρ. σπαγγέτι βρασμένα al dente
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πρέζα μπούκοβο
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 λεμόνι χυμός
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε μέσα τα βρασμένα al dente σπαγγέτι μας και λίγο από τον νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά να δέσουν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή!
Βίντεο συνταγής
Το καλύτερο κέικ από τον Τάσο Αντωνίου
Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Υπέροχη συνταγή!
Τάσο φοβερή και αυτή η συνταγή σου.