Μακαρονάδα aglio e olio

Μακαρονάδα aglio e olio! Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για αυτό το αγαπημένο ιταλικό πιάτο.

Print

Μακαρονάδα aglio e olio

Μακαρονάδα aglio, olio e peperoncino! Μια κλασική ιταλική μακαρονάδα με σκόρδο, ελαιόλαδο και μπούκοβο, απλή αλλά πεντανόστιμη και ιδανική για τις μέρες που θέλεις να μαγειρέψεις κάτι γευστικό στο τσακ μπαμ.
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Διεθνής
Keyword Μακαρονάδα aglio e olio
Prep Time 2 λεπτά
Cook Time 10 λεπτά
Total Time 12 λεπτά
Servings 4
Calories 223θερμίδες

Ingredients

  • 200 γρ. σπαγγέτι βρασμένα al dente
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 λεμόνι χυμός
  • αλάτι

Instructions

  • Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε μέσα τα βρασμένα al dente σπαγγέτι μας και λίγο από τον νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά να δέσουν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή!

Video

Το καλύτερο κέικ από τον Τάσο Αντωνίου

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή