Έρευνα σοκ! Δείτε τι ώρα πρέπει να φάτε για να μην παχύνετε

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τί φαγητό τρώμε. Οι περισσότεροι από εμάς λοιπόν αποφεύγουμε τα βαριά φαγητά το βράδυ για να μην παχύνουμε.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, ωστόσο, είναι μύθος ότι το βραδινό φαγητό παχαίνει. Για την ακρίβεια, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως είναι μεν λάθος να τρώμε πριν πάμε για ύπνο, αλλά ο κανόνας δεν περιορίζεται μόνο στις βραδινές ώρες. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες 110 φοιτητών και ανακάλυψαν ότι η στιγμή που το σώμα αρχίζει να παράγει μελατονίνη, την κύρια ορμόνη του ύπνου, συνδέεται με τον ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος). Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έτρωγαν λίγο πριν κοιμηθούν είχαν υψηλότερο ΔΜΣ και σωματικό λίπος σε σύγκριση με όσους έτρωγαν το τελευταίο τους γεύμα νωρίτερα.

“Βρήκαμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό σωματικού λίπους και ΔΜΣ δεν συνδέεται με την ώρα της ημέρας, την ποσότητα ή τη σύνθεση του φαγητού, αλλά με τη σχέση πρόσληψης τροφής και μελατονίνης”, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Andrew H. McHill. Υποστηρίζει επίσης ότι το βιολογικό μας ρολόι ύπνου έχει μεγαλύτερη επιρροή στην αύξηση του βάρους μας από τον πραγματικό χρόνο. Με άλλα λόγια, το να καταναλώσεις το βραδινό σου μια ώρα πριν πας για ύπνο θα έχει τα ίδια αποτελέσματα στο σώμα σου, είτε κοιμάσαι στις 6, είτε στις 8, είτε στις 12.

Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους, καθώς η συγκεκριμένη έρευνα επικεντρώθηκε μόνο σε μια μικρή ομάδα νεαρών φοιτητών και δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.