Pancakes χωρίς γλουτένη

Pancakes χωρίς γλουτένη

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 30 minutes

Μερίδες: 18

Υλικά

3 αυγά μεγάλα
1 κ.σ. νερό
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κ.σ. μέλι
1 1/2 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα
1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. ηλιέλαιο
3 κ.σ. γιαούρτι
μερικά μύρτιλλα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το νερό, το εκχύλισμα βανίλιας και 2 κ.σ. μέλι. Φτιάχνουμε μόνοι μας αλεύρι αμυγδάλου: στο μούλτι χτυπάμε άψητα λευκά αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πολύ ψιλή πούδρα. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα υγρών. 

Ετοιμάζεις brunch για την παρέα; Δοκίμασε την καλύτερη συνταγή για pancakes από τον Τάσο Αντωνίου! Δες τη συνταγή στο βίντεο παρακάτω και κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube για περισσότερες λαχταριστές συνταγές! 

Σε μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα (ανάλογα πόσο αφράτα θέλουμε τα pancakes). Τηγανίζουμε την κάτω πλευρά και όταν σχηματιστούν φουσκάλες, με φαρδιά σπάτουλα αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε και την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα. 

Σε μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με 1 κ.σ. μέλι και γαρνίρουμε τα ζεστά pancakes. Συνοδεύουμε με λίγο επιπλέον μέλι και μύρτιλλα (προαιρετικά).

Φωτο: peanutbutterandpeppers.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.