ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΕργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν). Αγαπημένο γλυκό. Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή.

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)
Εκτύπωση

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Εργολάβοι με κρέμα
Προετοιμασία 25 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 180θερμίδες

Υλικά

  • 300 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 700 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ασπράδι από 5 αυγά διαχωρίζουμε σε διαφορετικά μπολ τα ασπράδια από δύο και τρία αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Στο μούλτι αλέθουμε πολύ καλά τα αμύγδαλα με 600 γρ. ζάχαρη άχνη και τα ασπράδια δύο αυγών μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής αμυγδαλόπαστα (θα είναι ένα μαλακό και κάπως υγρό μείγμα, που θα πλάθεται εύκολα).
  • Τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα ασπράδια τριών αυγών. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο στρογγυλό κορνέ και δημιουργούμε μικρούς στρογγυλούς δίσκους πάνω σε λαδόκολλα. Αφήνουμε αρκετό διάστημα μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν και απλώνουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Οι εργολάβοι θέλουν προσοχή στο ψήσιμο να μην αρπάξουν γιατί μόλις κρυώσουν θα είναι σκληροί. Αφού ξεφουρνίσουμε τα γλυκά, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 
  • Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με 100 γρ. ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ομοιογενής κρέμα. Γεμίζουμε με την κρέμα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο στρογγυλό κορνέ. Γυρίζουμε τους μισούς εργολάβους ανάποδα και τους γεμίζουμε με την κρέμα. Κλείνουμε με τους άλλους μισούς δημιουργώντας μικρά σάντουιτς.

Δείτε επίσης: Το Μενού της Εβδομάδας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο, χυλοπίτες και αρωματική σάλτσα.

Λεχματζούν

Συνταγή για πικάντικα λεχματζούν με γιαούρτι!

Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί

Συνταγή για χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, μέλι και κρασί - ιδανική για γιορτινά τραπέζια με αγαπημένους!

Περισσότερα άρθρα

Κίμτσι: το superfood από την Κορέα που χαρίζει μακροζωία

Γνωρίστε το κίμτσι, την υπερτροφή από την Κορέα που υπόσχεται μακροζωία με τον πιο φυσικό τρόπο.

Να γιατί δεν πετάμε το νερό που βράζουν τα μακαρόνια

Δεν θα πιστεύεις τον λόγο που πρέπει να κρατάς το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια. Δεν θα στραγγίξεις ποτέ ξανά τα μακαρόνια μετά από αυτό!

Καφές dalgona, η νέα τρέλα του ίντερνετ

Ο καφές της καραντίνας λέγεται dalgona και είναι μια παραλλαγή του δικού μας φραπέ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ