ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΕργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν). Αγαπημένο γλυκό. Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή.

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)
Εκτύπωση

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Εργολάβοι με κρέμα
Προετοιμασία 25 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 180θερμίδες

Υλικά

  • 300 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 700 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ασπράδι από 5 αυγά διαχωρίζουμε σε διαφορετικά μπολ τα ασπράδια από δύο και τρία αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Στο μούλτι αλέθουμε πολύ καλά τα αμύγδαλα με 600 γρ. ζάχαρη άχνη και τα ασπράδια δύο αυγών μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής αμυγδαλόπαστα (θα είναι ένα μαλακό και κάπως υγρό μείγμα, που θα πλάθεται εύκολα).
  • Τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα ασπράδια τριών αυγών. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο στρογγυλό κορνέ και δημιουργούμε μικρούς στρογγυλούς δίσκους πάνω σε λαδόκολλα. Αφήνουμε αρκετό διάστημα μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν και απλώνουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Οι εργολάβοι θέλουν προσοχή στο ψήσιμο να μην αρπάξουν γιατί μόλις κρυώσουν θα είναι σκληροί. Αφού ξεφουρνίσουμε τα γλυκά, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 
  • Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με 100 γρ. ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ομοιογενής κρέμα. Γεμίζουμε με την κρέμα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο στρογγυλό κορνέ. Γυρίζουμε τους μισούς εργολάβους ανάποδα και τους γεμίζουμε με την κρέμα. Κλείνουμε με τους άλλους μισούς δημιουργώντας μικρά σάντουιτς.

Δείτε επίσης: Το Μενού της Εβδομάδας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κουλουράκια με τρια υλικά

Τα πιο εύκολα και γρήγορα μπισκότα με τρια υλικά από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τα πιο αρωματικά μπισκότα βουτύρου με οικονομικά και καθημερινά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Σαλάτα του σεφ

Σαλάτα του σεφ Τάσου! Μια υπέροχη σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, μοναδική σως και βραστό αυγό, γευστική, χορταστική και ιδανική για κάθε περίσταση!

Cheesecake με σοκολατένια μπισκότα

Cheesecake με γεμιστά μπισκότα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο cheesecake με βάση από γεμιστά μπισκότα και λαχταριστή, βελούδινη κρέμα. Ένα εύκολο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι!

Περισσότερα άρθρα

Αυτό είναι το απίστευτο υλικό για τέλεια βινεγκρέτ

H βινεγκρέτ έχει ένα μυστικό υλικό που δένει αρμονικά και υπέροχα όλα τα συστατικά για τη σαλάτα!

5 λόγοι να κάνεις σήμερα αποχή από το κρέας

Σκέφτεσαι να κόψεις το κρέας;  Σου δίνουμε 5 καλούς λόγους να κάνεις αποχή από το κρέας.

Συνταγές και μενού για την Πρωτομαγιά

Υπέροχες και πανεύκολες συνταγές για την Πρωτομαγιά. Δείτε το γευστικό μενού της Πρωτομαγιάς με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ