Σκορδόψωμο από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το αγαπημένο σας σκορδόψωμο με μπαγκέτα, σκόρδο, βούτυρο και φρέσκα μυρωδικά. Ιδανικό ορεκτικό για ένα γεύμα, για πάρτι ή για βραδιά με ταινία στο σπίτι.
Εκτύπωση
Σκορδόψωμο
Σκορδόψωμο από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το αγαπημένο σας σκορδόψωμο με μπαγκέτα, σκόρδο, βούτυρο και φρέσκα μυρωδικά. Ιδανικό ορεκτικό για ένα γεύμα, για πάρτι ή για βραδιά με ταινία στο σπίτι.
Θερμίδες 230θερμίδες
Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 γαλλική μπαγκέτα
- 100 γρ. κίτρινο τυρί ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC στο γκριλ.
- Σε μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
- Κόβουμε τη μπαγκέτα σε τέσσερα κομμάτια και στη συνέχεια στη μέση. Αλείφουμε με το αρωματισμένο βούτυρο κάθε κομμάτι ψωμί.
- Μεταφέρουμε τα βουτυρωμένα ψωμάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Επικαλύπτουμε τα ψωμάκια με το τυρί. Ψήνουμε τα σκορδόψωμα για 10-15 λεπτά. Κόβουμε σε μικρότερες μπουκιές και σερβίρουμε τα σκορδόψωμα ζεστά.
Βίντεο συνταγής
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!
Τάσο πάντα ήθελα να μάθω να φτιάχνω σκορδόψωμα εύκολα και γρήγορα! Ευχαριστούμε
Τα φτιάξαμε μόλις τώρα. ΤΕΛΕΙΑ. Σαν και αυτά που τρώμε σε ακριβά ιταλικά εστιατόρια.