ΑρχικήΆρθραΕσπρέσο με τόνικ έχεις πιει ποτέ;

Εσπρέσο με τόνικ έχεις πιει ποτέ;

Από την Άννα Ευθυμίου,

Καφεΐνη και τόνικ ίσον έρωτας με την πρώτη (;) ματιά. Σας ακούγεται, να το πούμε κόσμια, απροσδόκητο; Baristi με ιδιαίτερες ανησυχίες από όλο τον κόσμο ορκίζονται στο νέο αυτό ρόφημα και δεν είναι τυχαίο ότι καφέ σε πόλεις όπως το Τόκυο, η Μελβούρνη, Στοκχόλμη, το Ελσίνκι, το Βερολίνο και το Σαν Φρανσίσκο ήδη σερβίρουν αυτό το πρωτότυπο ρόφημα.

Δες ακόμα πώς θα φτιάξεις τέλειο φρέντο εσπρέσο και φρέντο καπουτσίνο στο σπίτι!

Μία διπλή δόση εσπρέσο “πέφτει” σε ποτήρι με τόνικ και πάγο, και το αποτέλεσμα είναι γλυκόξινο, κρεμώδες, ένα ρόφημα δηλαδή που καθαρίζει τον ουρανίσκο. Πώς θα το φτιάξετε; Γεμίζετε ένα ποτήρι με 12 κ.σ. τόνικ με ήπια γεύση και πάγο. Mετά, ρίχνετε 2 κ.σ. εσπρέσο σιγά σιγά. Η σωστή σειρά και ταχύτητα έχει μεγάλη σημασία, γιατί διαφορετικά μπορεί να προκύψει λάθος αποτέλεσμα και να αποτύχει το πείραμα. Δοκιμάστε το πείτε μας τη γνώμη σας!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Συνταγή για μαριναρισμένο γλυκόξινο κοτόπουλο!

Λουκάνικα με πατάτες και λαχανικά στο τηγάνι

Λουκάνικα με πατάτες στο τηγάνι από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα πεντανόστιμο κυρίως πιάτο που θα φτιάξεις μέσα στο τηγάνι σε λίγα λεπτά.

Παστουρμαδόπιτα (πίτα Καισαιρείας)

Παστουρμαδόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια παραδοσιακή πίτα με παστουρμά, λιαστή ντομάτα και γραβιέρα, γνωστή και ως πίτα Καισαρείας.

Περισσότερα άρθρα

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

Τα 9 μυστικά για τέλειες ψητές πατάτες

Tέλειες πατάτες φούρνου κάθε φορά, με τα 9 μυστικά του Τάσου Αντωνίου για τραγανή, χρυσαφένια κρούστα και ζουμερό εσωτερικό που λιώνει στο στόμα.

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός λόγος που πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ