Εσπρέσο με τόνικ έχεις πιει ποτέ;

Από την Άννα Ευθυμίου,

Καφεΐνη και τόνικ ίσον έρωτας με την πρώτη (;) ματιά. Σας ακούγεται, να το πούμε κόσμια, απροσδόκητο; Baristi με ιδιαίτερες ανησυχίες από όλο τον κόσμο ορκίζονται στο νέο αυτό ρόφημα και δεν είναι τυχαίο ότι καφέ σε πόλεις όπως το Τόκυο, η Μελβούρνη, Στοκχόλμη, το Ελσίνκι, το Βερολίνο και το Σαν Φρανσίσκο ήδη σερβίρουν αυτό το πρωτότυπο ρόφημα.

Δες ακόμα πώς θα φτιάξεις τέλειο φρέντο εσπρέσο και φρέντο καπουτσίνο στο σπίτι!

Μία διπλή δόση εσπρέσο “πέφτει” σε ποτήρι με τόνικ και πάγο, και το αποτέλεσμα είναι γλυκόξινο, κρεμώδες, ένα ρόφημα δηλαδή που καθαρίζει τον ουρανίσκο. Πώς θα το φτιάξετε; Γεμίζετε ένα ποτήρι με 12 κ.σ. τόνικ με ήπια γεύση και πάγο. Mετά, ρίχνετε 2 κ.σ. εσπρέσο σιγά σιγά. Η σωστή σειρά και ταχύτητα έχει μεγάλη σημασία, γιατί διαφορετικά μπορεί να προκύψει λάθος αποτέλεσμα και να αποτύχει το πείραμα. Δοκιμάστε το πείτε μας τη γνώμη σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.