Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με λουκάνικο, σάλτσα ντομάτας και μπέικον από τον Τάσο Αντωνίου. Μια καταπληκτική συνταγή για όλη την οικογένεια, αλλά και μία γρήγορη λύση για συνοδευτικό σε τραπέζι.
Εκτύπωση
Μακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο
Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με λουκάνικο, σάλτσα ντομάτας και μπέικον από τον Τάσο Αντωνίου. Μια καταπληκτική συνταγή για όλη την οικογένεια, αλλά και μία γρήγορη λύση για συνοδευτικό σε τραπέζι.
Μερίδες 4
Θερμίδες 320θερμίδες
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 2 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα
- αλάτι
- 150 γρ. πένες βρασμένες
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- 150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
- Zεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε καπνιστή πάπρικα και μπούκοβο και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο και το μπέικον. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Κατόπιν προσθέτουμε πράσο και κόκκινες πιπεριές. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ αλατίζουμε. Ρίχνουμε τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή αλλά όχι στεγνή σάλτσα. Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και ανακατεύουμε το φαγητό.
- Μεταφέρουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος. Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Ολοκληρώνουμε με την τελευταία στρώση τυριού. Ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυράκι. Σερβίρουμε τις πένες φούρνου με λουκάνικο ζεστές.
Βίντεο συνταγής
Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Μπράβο! Εισαι φοβερος. Συνταγή υπέροχη
Μόλις τωρα το απολαυσαμε…τελειο!!!
Δεν μας λες πόσο λουκάνικο και πόσο μπέικον να χρησιμοποιήσουμε, Τάσο.
Ευχαριστώ,
Λένα