ΑρχικήΒίντεοΜακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο

Μακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο

Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με λουκάνικο, σάλτσα ντομάτας και μπέικον από τον Τάσο Αντωνίου. Μια καταπληκτική συνταγή για όλη την οικογένεια, αλλά και μία γρήγορη λύση για συνοδευτικό σε τραπέζι.

Μακαρόνια φούρνου με λουκάνικο Συνταγή
Εκτύπωση

Μακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο

Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με λουκάνικο, σάλτσα ντομάτας και μπέικον από τον Τάσο Αντωνίου. Μια καταπληκτική συνταγή για όλη την οικογένεια, αλλά και μία γρήγορη λύση για συνοδευτικό σε τραπέζι.
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 320θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα
  • αλάτι
  • 150 γρ. πένες βρασμένες
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

  • Zεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε καπνιστή πάπρικα και μπούκοβο και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο και το μπέικον. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Κατόπιν προσθέτουμε πράσο και κόκκινες πιπεριές. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ αλατίζουμε. Ρίχνουμε τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή αλλά όχι στεγνή σάλτσα. Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και ανακατεύουμε το φαγητό.
  • Μεταφέρουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος. Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Ολοκληρώνουμε με την τελευταία στρώση τυριού. Ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυράκι. Σερβίρουμε τις πένες φούρνου με λουκάνικο ζεστές.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πεϊνιρλί με σπιτική ζύμη του Τάσου

Τα πιο αφράτα πεϊνιρλί είναι τα σπιτικά. Σας δίνουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να πειραματίστε με τις γεύσεις!

Σαλέπι ζεστό

Το σαλέπι είναι το αγαπημένο ζεστό ρόφημα που απολαμβάνουν στη Βόρεια Ελλάδα τις κρύες μέρες του χειμώνα. Φτιάξτε κι εσείς σαλέπι ζεστό με αυτήν την εύκολη συνταγή!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου (4 υλικά)

Ένα γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα με 4 μόνο υλικά.

Περισσότερα άρθρα

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

Τι τρώμε το τριήμερο των Φώτων;

Το τριήμερο των Φώτων ξεκινά με υπέροχες νηστίσιμες συνταγές και κορυφώνεται με λαχταριστό γιορτινό χοιρινό!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μας λες πόσο λουκάνικο και πόσο μπέικον να χρησιμοποιήσουμε, Τάσο.

    Ευχαριστώ,
    Λένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ