Εστιατόριο αποκλειστικά για singles

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Για τους περισσότερους η ιδέα το να γευματίσουν μόνοι τους σε κάποιο εστιατόριο είναι μάλλον απαγορευτική, αφού η αίσθηση της μοναξιάς γίνεται, ίσως και λανθασμένα, πιο έντονη. Κι όμως για όλους εκείνους που είναι μόνοι τους και θέλουν, αλλά διστάζουν να πάνε σε εστιατόριο, υπάρχει λύση, αν και λίγο μακρινή για εμάς. Το εστιατόριο Eenmaal στο Άμστερνταμ απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε μοναχικούς πελάτες.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν η designer Marina Van Goor αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της και να συνεργαστεί με την εταιρεία διαφήμισης και επικοινωνίας Vandejong για να δημιουργήσει έναν χώρο εστίασης με στόχο να σπάσει το κατεστημένο και τις διάφορες προκαταλήψεις. Έτσι δημιουργήθηκε το Eenmaal, ένα εστιατόριο που σχεδιάστηκε και φυσικά απευθύνεται σε μοναχικούς θαμώνες. Οι δημιουργοί του δήλωσαν πως με το Eenmaal θέλησαν, από τη μια, να δείξουν με τον καλύτερο και αισθητικά τρόπο ότι το να τρώει κανείς μόνος μπορεί να γίνει μια ευχάριστη εμπειρία και από την άλλη, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω, να προσφέρουν σε όσους το επισκεφθούν τροφή για σκέψη, δηλαδή πώς κάποιες παγιωμένες και παλαιωμένες αντιλήψεις καθορίζουν ως τώρα τις ζωές μας.

Οι προθέσεις των ιδιοκτητών του φαίνονται από την επιλογή του ονόματος και μόνο, αφού στην ολλανδική γλώσσα η λέξη Eenmaal είναι διπλής σημασίας και σημαίνει “μια φορά” αλλά και “ένα γεύμα”. Φυσικά η διαμόρφωση του εστιατορίου είναι στα πλαίσια της μοναχικής απόλαυσης, αφού οι διαστάσεις των τραπεζιών είναι για ένα άτομο και θυμίζουν ατομικά γραφεία, ενώ φυσικά σε κάθε τραπέζι υπάρχει μια μόνο καρέκλα.

Το εστιατορικό αυτό εγχείρημα έχει μεγάλη ανταπόκριση στην ολλανδική πρωτεύουσα, ενώ εμείς έχουμε τις αμφιβολίες μας αν και κατά πόσο ένα ανάλογο εστιατόριο στην Αθήνα θα είχε την ανταπόκρισή μας ή θα παρέμενε με τις καρέκλες άδειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.