Μία ασυνήθιστη έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει πορτρέτα μοντέλων ντυμένα με δημιουργίες από φαγητό. Εμπνευστές της ιδέας είναι ο φωτογράφος Helge Kirchberger και ο σεφ Roland Trettl.

Η αρχική σύλληψη του project έγινε ήδη από το 2008, όταν ο Trettl εξέδωσε το βιβλίο Fashion Food σε συνεργασία με τον Kirchberger. Στο ίδιο μοτίβο με το βιβλίο κινήθηκε και η έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο στο Museum für Kommunikation στο Βερολίνο.  «Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που δεν έγινε ποτέ ξανά» δήλωσε ο φωτογράφος.

Αν και ο συνδυασμός φαγητού και μόδας ακούγεται πλέον κοινότυπος, σε αυτήν την περίπτωση ο φακός ουσιαστικά εστιάζει στο γαστριμαργικό θέμα της φωτογραφίας. Είναι πραγματικό φαγητό ή δημιουργίες όπου απλώς αποτυπώνονται εικόνες φαγητού; Με κομψό τρόπο, το ίδιο το φαγητό  φαίνεται σαν να γίνεται το ύφασμα της δημιουργίας που ντύνει τα μοντέλα και αυτή ακριβώς είναι η πρωτοτυπία της καλλιτεχνικής αυτής προσπάθειας. 

Για την πραγματοποίηση των φωτογραφίσεων, το δίδυμο δε δίστασε να καλύψει τα μοντέλα με λίπος, τεράστια κελύφη κάβουρα αλλά και εντόσθια! «Στην αρχή ένιωθα περίεργα αλλά όταν δεν σκεφτόμασταν τι ακριβώς φορούσαμε, ήταν συναρπαστικά» αναφέρει η Anna Schwarz, μοντέλο της φωτογράφισης. 

Ίσως για κάποιους η τέχνη αυτή να είναι ιδιαίτερα εκκεντρική, αναμφίβολα όμως πρόκειται για μία πολύ πρωτότυπη ιδέα!

 

Άννα Ευθυμίου

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καϊπιρίνια

Συνταγή για καϊπιρίνια!

Παγωτό με δυο υλικά

Παγωτό με δυο υλικά από τον Τάσο Αντωνίου! Για αυτή τη μοναδική συνταγή για παγωτό χρειάζεστε μόνο 2 υλικά και 10 λεπτά ετοιμασίας!

Μπέργκερ (burger) με αυγό και μπέικον

Αυτό το burger με τηγανητό αυγό, τραγανό μπέικον και λιωμένο τσένταρ είναι μοναδικό! Φτιάξε την καλύτερη συνταγή για burger από τον Τάσο Αντωνίου και συνόδευσε το με αυθεντική αμερικάνικη σάλτσα μπάρμπεκιου.

Περισσότερα άρθρα

Το μενού της εβδομάδας (17/6 – 21/6)

Μενού εβδομάδας, έφτασε η ώρα σου! Ετοιμάσαμε για εσένα τις καλύτερες συνταγές για κάθε ημέρα, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου! Αυτό το μενού της...

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

Λαγάνα, το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας

Η ιστορία της λαγάνας και η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική παραδοσιακή λαγάνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ