Μία ασυνήθιστη έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει πορτρέτα μοντέλων ντυμένα με δημιουργίες από φαγητό. Εμπνευστές της ιδέας είναι ο φωτογράφος Helge Kirchberger και ο σεφ Roland Trettl.

Η αρχική σύλληψη του project έγινε ήδη από το 2008, όταν ο Trettl εξέδωσε το βιβλίο Fashion Food σε συνεργασία με τον Kirchberger. Στο ίδιο μοτίβο με το βιβλίο κινήθηκε και η έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο στο Museum für Kommunikation στο Βερολίνο.  «Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που δεν έγινε ποτέ ξανά» δήλωσε ο φωτογράφος.

Αν και ο συνδυασμός φαγητού και μόδας ακούγεται πλέον κοινότυπος, σε αυτήν την περίπτωση ο φακός ουσιαστικά εστιάζει στο γαστριμαργικό θέμα της φωτογραφίας. Είναι πραγματικό φαγητό ή δημιουργίες όπου απλώς αποτυπώνονται εικόνες φαγητού; Με κομψό τρόπο, το ίδιο το φαγητό  φαίνεται σαν να γίνεται το ύφασμα της δημιουργίας που ντύνει τα μοντέλα και αυτή ακριβώς είναι η πρωτοτυπία της καλλιτεχνικής αυτής προσπάθειας. 

Για την πραγματοποίηση των φωτογραφίσεων, το δίδυμο δε δίστασε να καλύψει τα μοντέλα με λίπος, τεράστια κελύφη κάβουρα αλλά και εντόσθια! «Στην αρχή ένιωθα περίεργα αλλά όταν δεν σκεφτόμασταν τι ακριβώς φορούσαμε, ήταν συναρπαστικά» αναφέρει η Anna Schwarz, μοντέλο της φωτογράφισης. 

Ίσως για κάποιους η τέχνη αυτή να είναι ιδιαίτερα εκκεντρική, αναμφίβολα όμως πρόκειται για μία πολύ πρωτότυπη ιδέα!

 

Άννα Ευθυμίου

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Eggnog

Συνταγή για eggnog, το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ποτό από την Αμερική!

Ομελέτα στο τηγάνι εύκολη και γρήγορη

Συνταγή για ομελέτα με τυρί και ντομάτα! Η κλασική ομελέτα με αυγά που ετοιμάζεται εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα, με απλά υλικά και γρήγορη τεχνική.

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί)

Το πιο νόστιμο, αφράτο και εύκολο ραβανί! Σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με κρύο σιρόπι ή το ανάποδο για να πετύχετε το τέλειο γλυκό.

Περισσότερα άρθρα

7 μοναδικά γλυκά με ταχίνι!

Διαλέξαμε τα 6 καλύτερα γλυκά με ταχίνι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Υπέροχα γλυκά με ταχίνι που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Πώς φτιάχνεται το σπιτικό σαλέπι ρόφημα

Η ιστορία και η συνταγή για σαλέπι, το ρόφημα βάλσαμο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

6 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε να ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων

Μια λίστα με τρόφιμα που οι ειδικοί συνιστούν να τα καταναλώνουμε φρέσκα και να αποφεύγουμε να τα ζεσταίνουμε ξανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ