Η μαγιονέζα είναι μια παρασκευή από λάδι, κρόκο αυγού και ξύδι ή λεμόνι. Είναι το ιδανικό υλικό σε μια πατατοσαλάτα, μια σως για κρέας, κοτόπουλο, σάντουιτς, ντιπς ή θαλασσινά. Συχνά όμως ξεχνάμε τη μαγιονέζα στο ψυγείο με αποτέλεσμα να χαλάει και να την πετάμε. Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!
Χρησιμοποιήστε τη σε μαρινάδα
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα μαγιονέζα σε κρέας, πουλερικά, θαλασσινά ή λαχανικά για να τα αποτρέψετε από το να κολλήσουν στη σχάρα. Αυτό το μυστικό κρατά επίσης τις φυσικές γεύσεις και τα ζουμάκια του κρέατος και εμποδίζει την αποξήρανση της πρωτεΐνης.
Φτιάξτε ένα υπέροχο ντιπ
Η μαγιονέζα είναι η καλύτερη βάση για ντιπς. Ανακατέψτε το με αβοκάντο, κόλιανδρο και λεμόνι για ένα νόστιμο guacamole, ή ανακατέψτε με χυμό λεμονιού, σχοινόπρασο, μουστάρδα, και ξυνόγαλα για ένα υπέροχο dip λαχανικών. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε το παράδειγμα των Βέλγων και να βουτήξετε τραγανά λαχανικά ή τηγανητές πατάτες απευθείας στη μαγιονέα.
Αφρατέψτε τα αυγά σας
Δώστε μια πινελιά δημιουργικότητας στα αυγά σας, ανακατεύοντας μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα για κάθε δύο αυγά που θα βάλετε στην ομελέτα σας.
Απογειώστε τα τοστ σας
Ψάχνετε για ένα γρήγορο σνακ που θα λατρέψουν όλοι; Αλείψτε το ψωμί στην εξωτερική πλευρά του με μαγιονέζα και ψήστε το στην τοστιέρα. Θα κάνει το τοστ σας σούπερ τραγανό, πλούσιο και θα δώσει μια έξτρα πινελιά οξύτητας.
Ανακατέψτε τη στη σαλάτα
Η μαγιονέζα είναι η ιδανική βάση για κάθε κρεμώδη σως. Ανακατέψτε όποια υλικά έχετε διαθέσιμα (όπως φρέσκα βότανα, σκόρδο, κρεμμύδι, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας, λεμόνι ή μουστάρδα) με τη μαγιονέζα, προσθέστε λίγο ξύδι, μπαχαρικά και έτοιμο!
Φτιάξτε γλυκό με μαγιονέζα
Κι όμως, η παρασκευή γλυκών με μαγιονέζα είναι πραγματικότητα! Όσο απίστευτο και αν ακου΄γεται, η μαγιονέζα ένα εξαιρετικό συστατικό που κρατάει τραγανή τη βάση της τάρτας, χωρίς να σπάει στο ψήσιμο, ενώ δίνει τα πιο ζουμερά κέικ. Αντικαταστήστε ένα αυγό με 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα στην επόμενη συνταγή κέικ σοκολάτας και θα καταλάβετε τί εννοούμε.