Advertisement

Σορμπέ σοκολάτα

Σορμπέ σοκολάτα
Υλικά
  • 500 ml νερό
  • 150 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
  • 200 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 65 γραμμ. άγλυκο κακάο
  • 50 γραμμ. μαύρη σοκολάτα 70% ψιλοκομμένη ή τριμμένη
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. στιγμιαίος καφές
Εκτέλεση
  1. 1. Βάζουμε το νερό, τα δύο είδη ζάχαρης και το κακάο σε μια κατσαρόλα. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν βράση και τα βράζουμε για 5΄ ανακατεύοντας συνεχώς να λιώσει καλά η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3΄ ακόμα.

  2. 2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια και τον καφέ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Το παγώνουμε στο ψυγείο και στη συνέχεια το βάζουμε στην παγωτομηχανή.
  3. 3. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, παγώνουμε για λίγες ώρες στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να πήζει, με ένα πιρούνι το ξύνουμε και το χτυπάμε με μίξερ χειρός να φουσκώσει. Το παγώνουμε ξανά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές. Όσο πιο πολύ το χτυπήσουμε τόσο πιο αφράτο θα γίνει.

    μερίδες 6

    Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

    Πηγή: www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.