ΑρχικήΆρθραΔιάσημοι φύτεψαν πατάτες για καλό σκοπό στο Food Experience Πατάτας Νάξου 2020

Διάσημοι φύτεψαν πατάτες για καλό σκοπό στο Food Experience Πατάτας Νάξου 2020

Αγρότες για μία μέρα έγιναν άνθρωποι της δημοσιογραφίας, της τέχνης και του πολιτισμού που συμμετείχαν στο Food Experience Πατάτας Νάξου 2020, το οποίο διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου το τριήμερο 28-30 Αυγούστου.

Μέσα σε ένα εύφορο πατατοχώραφο του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων ο καταξιωμένος ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος οδηγούσε το τρακτέρ και από πίσω «κούκιζαν», δηλαδή έσπερναν πατατόσπορο, οι αγαπημένοι ηθοποιοί Ναταλία ΔραγούμηΜέμος  ΜπεγνήςΜαρία Ανδρούτσου και Γιάννης Χατζηγεωργίου, οι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές Χριστίνα ΠολίτηΧρήστος ΝέζοςΚώστας Τσουρός, Ελένη Λαζάρου, ο συγγραφέας και food personality Τάσος Αντωνίου καθώς και δημοσιογράφοι και travel bloggers!

Τίνα Καραφίνα και Τάσος Αντωνίου
Χρήστος Νέζος, Κώστας Τσουρός, Μέμος Μπεγνής, Χριστίνα Πολίτη, Ναταλία Δραγούμη, Κώστας Σπυρόπουλος

Όλα αυτά έγιναν  για καλό σκοπό, καθώς δεκάδες κιλά πατάτες, μαζί με την εκλεκτή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και ντόπια αμνοερίφια, θα προσφερθούν σε ιδρύματα τα οποία φιλοξενούν παιδιά που έχουν ανάγκη, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», την «Κιβωτό του Κόσμου» και το Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, καθώς και σε ενορίες με συσσίτια όπως του Ιλίου και της Καισαριανής.

Φεστιβάλ πατάτας 2020

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι τις ημέρες του event ο διάσημος Τούρκος σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ (γνωστός παγκοσμίως ως Salt Bae), βρέθηκε στη Νάξο και επισκέφθηκε το Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου, προκειμένου να δει από κοντά πώς παράγεται η πεντανόστιμη και ξακουστή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!

Μετά το τέλος του Food Experience Πατάτας Νάξου ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, δεσμεύθηκε πως το 11ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, που αναβλήθηκε φέτος λόγω του κορονοϊού, θα γίνει του χρόνου με χιλιάδες καλεσμένους (αρκεί, βέβαια, να το επιτρέψουν οι συνθήκες)!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ντολμαδάκια με κιμά & σάλτσα αυγολέμονο

Ντολμαδάκια με κιμά, αμπελόφυλλα και σάλτσα αυγολέμονο. Μια εξαιρετική και δοκιμασμένη συνταγή για ντολμαδάκια με αρωματικό κιμά και εύκολη σάλτσα αυγολέμονο!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Mont Blanc της Εύης Παπαδοπούλου

Μοναδική συνταγή για Mont Blanc με κάστανα από την Εύη Παπαδοπούλου.

Περισσότερα άρθρα

9 μοναδικοί τρόποι να βάψετε πασχαλινά αυγά

Ιδέες, τεχνικές και σχέδια για να βάψετε τα πιο ιδιαίτερα πασχαλινά αυγά!

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

Ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε τα σαρακοστιανά καλούδια για το γιορτινό τραπέζι.

Ψήσιμο στη λαδόκολλα, όλα τα μυστικά της επιτυχίας!

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα είναι ένας εύκολος, ξεκούραστος αλλά και εντυπωσιακός τρόπος να ψήσετε και να παρουσιάσετε τις δημιουργίες σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ