ΑρχικήΆρθραFoodpairing Masterclass για πρώτη φορά στην Αθήνα

Foodpairing Masterclass για πρώτη φορά στην Αθήνα

“Aναρωτήθηκες ποτέ γιατί σε κάποια κοκτέιλ τα συστατικά τους μοιάζουν να είναι αταίριαστα; Γιατί κάποια κοκτέιλ, αυτό που λέμε «δουλεύουν», ενώ κάποια άλλα όχι;”

Λοιπόν, δεν είναι τύχη, υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση πίσω από την εμπειρία της γεύσης μας. Το Foodpairing® είναι μια επιστημονικά βασισμένη μέθοδος, που συνδέει συστατικά μεταξύ τους, βάσει των αρωματικών ενώσεών τους. Ακόμα περισσότερο από το φαγητό, το άρωμα είναι το κλειδί για τα κοκτέιλ και τα ποτά. Η πλατφόρμα του Foodpairing® (Foodpairing.com) χρησιμοποιείται από μπαρτέντερ, σεφ, ζαχαροπλάστες και οινοχόους από όλο τον κόσμο για να ανακαλύψουν ενδιαφέροντες συνδυασμούς γεύσεων, άγνωστα βότανα, μπαχαρικά, δένδρα και φυτά και να δημιουργήσουν συναρπαστικά πιάτα και κοκτέιλ.

Η ομάδα λοιπόν του Bitterbooze, σε συνεργασία με το Metaxa, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Foodpairing®. Μέσω του επίσημου, επιστημονικού  συνεργάτη τους στην Ισπανία, Γκεκάμ Καζαριάν Kazarian, το Foodpairing® θα παρουσιάσει ένα συναρπαστικό επιστημονικού επιπέδου σεμινάριο στις 31 Μαρτίου που θα βασίζεται στη μεσογειακή γεύση. Το πεντάωρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, στον πανέμορφο νέο χώρο του Root Art Space, στο Θησείο.Ο Αρμένιος Γκεγκάμ Καζαριάν, πέραν του ότι είναι παγκόσμια διακεκριμένος μπαρτέντερ, ενδιαφέρεται και ασχολείται με την συνολική εμπειρία που προσφέρουν τα ποτά αλλά και ο ίδιος στους καλεσμένους του. Με έδρα τού το ισπανικό Αλικάντε, τα συστατικά της Μεσογείου αποτελούσαν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι των δημιουργιών του. Με το πτυχίο του στη βιολογία, καθώς και με την επίσημη κατοχύρωση σαν εκπαιδευτής του Foodpairing®, θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους σε μία μεσογειακή εμπειρία γεύσεων, όπως αυτά θα αποτυπωθούν σε μοναδικά κοκτέιλ και φαγητά που θα παρουσιαστούν.

Το σεμινάριο ουσιαστικά θα εγκαινιάσει τις δράσεις του Root Art Space όσο αφορά στη γεύση, οι οποίες θα κορυφωθούν με το μεγάλο Φεστιβάλ Γεύσης μέσα στο Μάιο. Λεπτομέρειες για αυτό θα ακολουθήσουν σύντομα και από το BitterBooze, που κι αυτό με τη σειρά του εγκαινιάζει μία ευρύτερη συνεργασία με την ομάδα του Alchemists’ Flavour Festival.

H ατζέντα του σεμιναρίου είναι η εξής:

  • Τι είναι το Foodpairing®; Το κοινό θα λάβει ιδέες σχετικά με την ιστορία, την επιστήμη και τις μαγειρικές επιρροές του Foodpairing® και θα μάθει για τη σημασία του αρώματος στο συνδυασμό γεύσεων, στην επεξεργασία φαγητών και ποτών και στη δημιουργία συνταγών. (Περιλαμβάνει τεστ, δειγματισμό αρωμάτων, κλπ)
  • Βαθύτερες ιδέες στα αρωματικά προφίλ συγκεκριμένων υλικών, αποσταγμάτων και συστατικών που θα αφορούν το μεσογειακό γευστικό προφίλ.
  • Πώς να χρησιμοποιήσεις το Foodpairing® στη δουλειά σου. Εισαγωγή στο εργαλείο του Foodpairing®.
  • Παρασκευή και παρουσίαση κοκτέιλ με τη λογική του Foodpairing®, καθώς και μοναδικών barfood που θα συνδυάζονται με τα κοκτέιλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σεμινάριο θα περιλαμβάνει για όλους τους συμμετέχοντες και lunch break, που θα βασίζεται στην διατροφή Paleo, κάτι που το Root Art Space πρεσβεύει μέσα από το καθημερινό του μενού.

Το κόστος συμμετοχής του σεμιναρίου είναι 80 ευρώ + ΦΠΑ και κάθε συμμετέχων σε αυτό θα αποκτήσει και μια Expert συνδρομή στο foodpairing.com για ένα μήνα.

Ώρα προσέλευσης: 11:30 π.μ.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο email: [email protected]

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπισκότο στο τηγάνι

Σοκολατένιο μπισκότο στο τηγάνι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Σπαγγέτι με σάλτσα από πιπεριά

Υπέροχη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, ξηρούς καρπούς και γραβιέρα. Όλη η νοστιμιά της Μεσογείου σε ένα πιάτο!

Χοιρινό με μελωμένα κυδώνια

Συνταγή για μαριναρισμένο χοιρινό με μελωμένες πατάτες και κυδώνια.

Περισσότερα άρθρα

Μάρτιος: φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Δείτε ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής για τον μήνα Μάρτιο.

11 tips για να πετυχαίνει κάθε συνταγή

11 tips για να πετυχαίνετε κάθε συνταγή μαγειρικής!

Ψήσιμο στη λαδόκολλα, όλα τα μυστικά της επιτυχίας!

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα είναι ένας εύκολος, ξεκούραστος αλλά και εντυπωσιακός τρόπος να ψήσετε και να παρουσιάσετε τις δημιουργίες σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ