ΑρχικήΔελτία ΤύπουFour Seasons Astir Palace Hotel Athens: δυναμικό μαγειρικό ντουέτο στα ηνία

Four Seasons Astir Palace Hotel Athens: δυναμικό μαγειρικό ντουέτο στα ηνία

Γνωστή ως «ξενία», η ελληνική τέχνη της φιλοξενίας είναι θρυλική. Έτσι, με ζεστή αγκαλιά και περήφανη καρδιά το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens υποδέχεται δύο από τα καλύτερα μαγειρικά ταλέντα πίσω στην Ελλάδα, διορίζοντας τον Απόστολο Δήμου ως Executive Chef και τον Μιχάλη Χατζηκαλημέρη ως Executive Pastry Chef. 

Ο Δήμου και ο Χατζηκαλημέρης ενώνουν την αγάπη τους για τις πλούσιες γεύσεις και την κληρονομιά της γηγενούς κουζίνας με δεξιότητες που έχουν εξελίξει διεθνώς σε κορυφαία εστιατόρια του κόσμου και κουζίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin. Πιστοί στην ελληνική παράδοση, επιθυμούν μέσα από τις εκλεπτυσμένες δημιουργίες τους να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και να μοιράζονται μαζί τους το πάθος τους για την εξαιρετική κουζίνα. 

Η αστρική καριέρα του Απόστολου Δήμου τον είδε να ηγείται στις κουζίνες σε αξιοσέβαστα θέρετρα και εστιατόρια πέντε αστέρων σε όλο τον κόσμο. Με έμπνευση από το πάθος για την λιτή ομορφιά του σπιτικού φαγητού της οικογένειάς του, οι έντεχνα ρουστίκ δημιουργίες του είναι γνωστές για τη φινέτσα γεύσης και τις ποικίλες τεχνικές τους. Πίσω από κάθε πιάτο βρίσκεται η ξεχωριστή προσέγγισή του για τη σύνδεση των ανθρώπων μέσω του φαγητού. Έχοντας ακονίσει το εξαιρετικό ταλέντο του και τη φινέτσα του κάτω από την πτέρυγα του βραβευμένου με αστέρι Michelin master chef Alain Ducasse στην Αθήνα, ο Απόστολος Δήμου συνέχισε να διευθύνει κουζίνες σε αναγνωρισμένα πολυτελή περιβάλλοντα από τη Romanos Starwood Luxury Collection μέχρι το Sheraton Lisbon, πριν γίνει μέλος της οικογένειας του Four Seasons στη Βηρυτό, στο Μαυρίκιο και στις Σεϋχέλλες. Η επιστροφή στην αγαπημένη του Ελλάδα για να αναλάβει τον ρόλο του Executive Chef στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στη λαμπρή καριέρα του. 

Γνωστή ως «ξενία», η ελληνική τέχνη της φιλοξενίας είναι θρυλική. Έτσι, με ζεστή αγκαλιά και περήφανη καρδιά το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens υποδέχεται δύο από τα καλύτερα μαγειρικά ταλέντα πίσω στην Ελλάδα, διορίζοντας τον Απόστολο Δήμου ως Executive Chef και τον Μιχάλη Χατζηκαλημέρη ως Executive Pastry Chef.
Ο Δήμου και ο Χατζηκαλημέρης ενώνουν την αγάπη τους για τις πλούσιες γεύσεις και την κληρονομιά της γηγενούς κουζίνας με δεξιότητες που έχουν εξελίξει διεθνώς σε κορυφαία εστιατόρια του κόσμου και κουζίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin. Πιστοί στην ελληνική παράδοση, επιθυμούν μέσα από τις εκλεπτυσμένες δημιουργίες τους να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και να μοιράζονται μαζί τους το πάθος τους για την εξαιρετική κουζίνα.


Η αστρική καριέρα του Απόστολου Δήμου τον είδε να ηγείται στις κουζίνες σε αξιοσέβαστα θέρετρα και εστιατόρια πέντε αστέρων σε όλο τον κόσμο. Με έμπνευση από το πάθος για την λιτή ομορφιά του σπιτικού φαγητού της οικογένειάς του, οι έντεχνα ρουστίκ δημιουργίες του είναι γνωστές για τη φινέτσα γεύσης και τις ποικίλες τεχνικές τους. Πίσω από κάθε πιάτο βρίσκεται η ξεχωριστή προσέγγισή του για τη σύνδεση των ανθρώπων μέσω του φαγητού. Έχοντας ακονίσει το εξαιρετικό ταλέντο του και τη φινέτσα του κάτω από την πτέρυγα του βραβευμένου με αστέρι Michelin master chef Alain Ducasse στην Αθήνα, ο Απόστολος Δήμου συνέχισε να διευθύνει κουζίνες σε αναγνωρισμένα πολυτελή περιβάλλοντα από τη Romanos Starwood Luxury Collection μέχρι το Sheraton Lisbon, πριν γίνει μέλος της οικογένειας του Four Seasons στη Βηρυτό, στο Μαυρίκιο και στις Σεϋχέλλες. Η επιστροφή στην αγαπημένη του Ελλάδα για να αναλάβει τον ρόλο του Executive Chef στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στη λαμπρή καριέρα του.

Η επιστροφή του Απόστολου Δήμου στην αγαπημένη του Ελλάδα για να αναλάβει τον ρόλο του Executive Chef στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στη λαμπρή καριέρα του.

Ο master pâtissier Μιχάλης Χατζηκαλημέρης είναι «αλχημιστής της ζαχαροπλαστικής», καταξιωμένος για τη ζωηρή και εφευρετική του τέχνη. Από γλυπτά-μινιατούρες σοκολάτας μέχρι εξωτικά tacos με καραμέλα, οι gourmet γλυκές δημιουργίες του συνδυάζουν την ελληνική κληρονομιά με τις διεθνείς επιρροές. Γοητευμένος από νεαρή ηλικία με τις γεύσεις των παραδοσιακών ελληνικών γλυκισμάτων, βελτίωσε τις δεξιότητές του δίπλα στον David Girard του The Dorchester και τον Θανάση Τσαγκλιώτη, ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου La Maison. Το εντυπωσιακό βιογραφικό του Χατζηκαλημέρη περιλαμβάνει θητείες σε πολυτελείς ελληνικούς χώρους από τα Sheraton Resorts μέχρι το Adronis και το Ling Ling by Hakkasan και το La Mangeoire στην Κουρσεβέλ, παράλληλα με έναν πολυπόθητο ρόλο ως brand ambassador της Callebaut Chocolate στην Ελλάδα. Σχεδιασμένο για να γοητεύει τόσο την παλέτα όσο και στο βλέμμα, κάθε λεπτό γλύκισμα του Χατζηκαλημέρη συνδυάζει δημιουργικά χρώματα και αισθητική με ένα εκφραστικό πλεονέκτημα.

Ο master pâtissier Μιχάλης Χατζηκαλημέρης είναι «αλχημιστής της ζαχαροπλαστικής», καταξιωμένος για τη ζωηρή και εφευρετική του τέχνη.

Μαζί, ο Δήμου και ο Χατζηκαλημέρης πρόκειται να προσφέρουν στους επισκέπτες μια εξαιρετική εμπειρία στα οκτώ εστιατόρια του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Από τις λατινοαμερικανικές υπογραφές του Helios μέχρι τη μαγεία των φρέσκων αγροτικών γεύσεων στο παραθαλάσσιο Taverna 37, οι δύο chef θα συνδυάσουν τη μοναδική τους τέχνη και τις παγκόσμιες εμπνεύσεις και επιρροές τους με την αυθεντική ελληνική ζεστασιά και φιλοξενία.

Ο master pâtissier Μιχάλης Χατζηκαλημέρης είναι «αλχημιστής της ζαχαροπλαστικής», καταξιωμένος για τη ζωηρή και εφευρετική του τέχνη. Από γλυπτά-μινιατούρες σοκολάτας μέχρι εξωτικά tacos με καραμέλα, οι gourmet γλυκές δημιουργίες του συνδυάζουν την ελληνική κληρονομιά με τις διεθνείς επιρροές. Γοητευμένος από νεαρή ηλικία με τις γεύσεις των παραδοσιακών ελληνικών γλυκισμάτων, βελτίωσε τις δεξιότητές του δίπλα στον David Girard του The Dorchester και τον Θανάση Τσαγκλιώτη, ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου La Maison. Το εντυπωσιακό βιογραφικό του Χατζηκαλημέρη περιλαμβάνει θητείες σε πολυτελείς ελληνικούς χώρους από τα Sheraton Resorts μέχρι το Adronis και το Ling Ling by Hakkasan και το La Mangeoire στην Κουρσεβέλ, παράλληλα με έναν πολυπόθητο ρόλο ως brand ambassador της Callebaut Chocolate στην Ελλάδα. Σχεδιασμένο για να γοητεύει τόσο την παλέτα όσο και στο βλέμμα, κάθε λεπτό γλύκισμα του Χατζηκαλημέρη συνδυάζει δημιουργικά χρώματα και αισθητική με ένα εκφραστικό πλεονέκτημα.  

Μαζί, ο Δήμου και ο Χατζηκαλημέρης πρόκειται να προσφέρουν στους επισκέπτες μια εξαιρετική εμπειρία στα οκτώ εστιατόρια του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Από τις λατινοαμερικανικές υπογραφές του Helios μέχρι τη μαγεία των φρέσκων αγροτικών γεύσεων στο παραθαλάσσιο Taverna 37, οι δύο chef θα συνδυάσουν τη μοναδική τους τέχνη και τις παγκόσμιες εμπνεύσεις και επιρροές τους με την αυθεντική ελληνική ζεστασιά και φιλοξενία. 

Το φαγητό στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολυτελούς εμπειρίας παγκόσμιας κλάσης. Τα εστιατόρια βρίσκονται στην κομψή Αθηναϊκή Ριβιέρα, το ξενοδοχείο είναι ένας παράδεισος εκλεπτυσμένης γαλήνης, με τρεις ιδιωτικούς κολπίσκους και κρυμμένες παραλίες σε μια πευκόφυτη χερσόνησο. Είναι η ιδανική απόδραση από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, καθώς το ξενοδοχείο απέχει μόλις 30 λεπτά από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO της πρωτεύουσας, με άμεση πρόσβαση με σκάφος στα γειτονικά νησιά, περικλείοντας την ομορφιά και την ιστορία της Ελλάδας σε ένα λαμπερό παραθαλάσσιο περιβάλλον.  

Για να ζήσετε τη μαγεία στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, επικοινωνήστε με το +30 210 890 1190 ή με το email [email protected]  

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ταραμοσαλάτα αφράτη με ψωμί

Εύκολη συνταγή για ταραμοσαλάτα. Φτιάξτε σπιτική ταραμοσαλάτα με αυτή την εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα συνοδεύσει ιδανικά κάθε σαρακοστιανό και νηστίσιμο γεύμα.

Μαριναρισμένος σολομός

Συνταγή για υγιεινό μαριναρισμένο σολομό!

Ταχινόσουπα

Ταχινόσουπα πεντανόστιμη από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υγιεινή ταχινόσουπα με λαχανικά μαγειρεμένα χωρίς λάδι, ιδανική για τη νηστεία και αποτοξίνωση.

Περισσότερα άρθρα

5 τρόποι για να μη μαυρίζει το αβοκάντο

Το αβοκάντο στο ψυγείο μαυρίζει πολύ γρήγορα; Δες εύκολους και έξυπνους τρόπους για τη συντήρησή του και μάθε μυστικά για να μη μαυρίζει το αβοκάντο!

Καφές dalgona, η νέα τρέλα του ίντερνετ

Ο καφές της καραντίνας λέγεται dalgona και είναι μια παραλλαγή του δικού μας φραπέ.

6 εκπληκτικά γλυκά με κρέμα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Aν σου αρέσουν τα ανάλαφρα και εκλεπτυσμένα επιδόρπια, αυτά τα μοναδικά γλυκά με αέρινη και βελούδινη κρέμα πρέπει να τα δοκιμάσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ