Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Ο Νοέμβρης σηματοδοτεί και την αλλαγή της εποχής, αφού τα πρώτα κρύα ξεκινούν κι όλοι αρχίζουμε να αποζητούμε ζεστά φαγητά για να νιώσουμε εσωτερική θαλπωρή. Για να τιμήσουμε τον ενδέκατο μήνα του χρόνου, που ο λαός τον έχει ονομάσει επίσης σποριά και βροχάρη, ας δούμε ποια λαχανικά και τα φρούτα βρίσκονται στην πιο φρέσκια και καλύτερη τους στιγμή, αλλά κι εκείνα που ακόμα ευδοκιμούν, προσφέροντάς μας τη μέγιστη γευστική απόλαυση.
Λαχανικά
- Λαχανάκια Βρυξελλών
- Μαρούλι
- Καρότα
- Ραδίκια
- Φινόκιο
- Λάχανο
- Μανιτάρια
- Παντζάρια
- Κάστανα
- Σέλινο
- Κολοκύθα
- Αγκινάρα
- Πράσο
Φρούτα
- Σταφίδα
- Μανταρίνι
- Ρόδι
- Πορτοκάλι
- Μήλο