ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάNηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη

Nηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη

Nηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη
Εκτύπωση

Nηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη

Nηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη. Υπεροχη συνταγη για μπισκοτα που θα λατρεξουν μικροι και μεγαλοι.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Nηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 30
Θερμίδες 125θερμίδες

Υλικά

  • 100 γρ. ταχίνι
  • 120 γρ. μέλι
  • 120 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι, το μέλι, τις νιφάδες βρώμης και την κανέλα μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη, εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ακουμπάμε σε αλευρωμένο πάγκο. Την κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες. Με κουπ-πατ ή ποτήρι κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκότα και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγο κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Πασπαλίζουμε το σουσάμι. Ψήνουμε για 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

Tips

Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα μπισκότα.
Ραντίζουμε ελαφρώς το σουσάμι με ελάχιστο νερό για να κολλήσει στα μπισκότα.

Δείτε επίσης: Τραγανοί λουκουμάδες

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο α λα κρεμ

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερό και πεντανόστιμο κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, ένα πλούσιο πιάτο για τον χειμώνα, που θα συνοδεύσετε με ρύζι και θα το λατρέψετε.

Banoffee (μπανόφι)

Το πιο εύκολο και πλούσιο μπανόφι. Πλούσια καραμέλα, βελούδινη σαντιγί, τραγανό μπισκότο και μπανάνα συνθέτουν το πιο εντυπωσιακό και νόστιμο γλυκό μπανόφι!

Αρνάκι στη λαδόκολλα (κλέφτικο)

Συνταγή για αρνάκι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα (κλέφτικο) ψήνεται καταπληκτικά και κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Περισσότερα άρθρα

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

Τα 6 μυστικά για φανταστικό μουσακά

Τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις τέλειο μουσακά.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ