Nηστίσιμα μπισκότα με σουσάμι

Nηστίσιμα μπισκότα με σουσάμι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 20 minutes

Μερίδες: 30

Υλικά

1/2 φλιτζ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. σπορέλαιο
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1/3 φλιτζ. σουσάμι
1/2 φλιτζ. σόδα αναψυκτικό
250 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι, το μέλι, τις νιφάδες βρώμης και την κανέλα μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη, εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ακουμπάμε σε αλευρωμένο πάγκο. Την κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες. Με κουπ-πατ ή ποτήρι κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκότα και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγο κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Πασπαλίζουμε το σουσάμι. Ψήνουμε για 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

Μυστικά επιτυχίας

Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα μπισκότα.

Ραντίζουμε ελαφρώς το σουσάμι με ελάχιστο νερό για να κολλήσει στα μπισκότα.

https://www.mamapeinao.gr/nistisima-mpiskota/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.