ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΣπιτικά κρουασάν βουτύρου
Κρουασάν βουτύρου συνταγή
Εκτύπωση

Σπιτικά κρουασάν βουτύρου

Σπιτικά κρουασάν με υπέροχες ίνες και πλούσιο άρωμα βουτύρου από τον Τάσο Αντωνίου. Mάθε πώς θα φτιάξεις τα δικά σου αφράτα κρουασανάκια βουτύρου στο σπίτι!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σπιτικά κρουασάν βουτύρου
Προετοιμασία 1 ώρα 55 λεπτά
Συνολικός χρόνος 11 ώρες 15 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 200θερμίδες

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι 250 ml κρύο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι 125 ml βρασμένο νερό
  • 1 κουτ. σούπας ξερή μαγιά
  • 1/4 φλιτζανιού 50 γρ. ζάχαρη
  • 3 3/4 φλιτζανιού 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι και 2 κουτ. σούπας κατεψυγμένο βούτυρο και μετά σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά

Εκτέλεση

  • 1. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα και το νερό. Προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια πρόχειρα σε μια μπάλα. 
  • 2. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και πλάθουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, για περίπου 2 λεπτά. Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ αλειμμένο με λάδι και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • 3. Μετά από 30 λεπτά, στρώνουμε μεμβράνη στον πάγκο και τρίβουμε εκεί το βούτυρο στον τρίφτη.
  • 4. Απλώνουμε το βούτυρο στη μεμβράνη και κλείνουμε τη μεμβράνη σχηματίζοντας ένα τετράγωνο. Συμπιέζουμε καλά με τα χέρια ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει αέρας στη συσκευασία. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • 5. Αφού έχει περάσει η 1 ώρα, ανοίγουμε τη ζύμη μας σε παραλληλόγραμμο σχήμα σε αλευρωμένο πάγκο με τη βοήθεια του πλάστη.
  • 6. Στο κέντρο της ζύμης τοποθετούμε το κατεψυγμένο βούτυρο (το οποίο έχουμε αφαιρέσει από τη μεμβράνη). Διπλώνουμε από δεξιά και αριστερά με τη ζύμη και πιέζουμε στις άκρες με τα δάχτυλά μας.
  • 7. Γυρνάμε τη ζύμη 90 μοίρες και με τον πλάστη ζυμώνουμε κατά μήκος, πάλι σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
  • 8. Διπλώνουμε τη ζύμη από δεξιά και αριστερά, τυλίγουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Κατόπιν βγάζουμε από την κατάψυξη, ξετυλίγουμε και ξανατυλίγουμε τη ζύμη με τον προηγούμενο τρόπο. Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για άλλη μια ώρα. Επαναλαμβάνουμε για άλλες 2 φορές, ανά 1 ώρα.
  • 9. Κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια. Κατόπιν κόβουμε τα κομμάτια στη μέση και διαγώνια.
  • 10. Παίρνουμε το πρώτο τρίγωνο ζύμης και τραβάμε τις άκρες με τα χέρια πολύ απαλά.
  • 11. Με μαχαίρι κάνουμε μια πολύ μικρή σχισμή στη βάση και κυλάμε τη ζύμη σχηματίζοντας ένα κύλινδρο. Στρίβουμε τις άκρες προς τα μέσα. Καλύπτουμε τα κρουασανάκια με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη, αλείφουμε την επιφάνεια των κρουασάν με χτυπημένο κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 10 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180οC για άλλα 10-15 λεπτά. 

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα

Ένα φανταστικό αλμυρό κέικ, ιδανικό για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, το γραφείο, το οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι!

Μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο

Λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά με καπνιστό σολομό, τσίπουρο, κρέμα γάλακτος και άρωμα λεμονιού.

Γέμιση για γαλοπούλα

Συνταγή για γέμιση γαλοπούλας!

Περισσότερα άρθρα

Χιόνι στην Αθήνα, καιρός για σούπες!

Συμβουλές για το χιόνι, πώς να φάτε και τί να πιείτε για να ζεσταθείτε!

4 είδη μουστάρδας που πρέπει να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας

Ποια μουστάρδα να επιλέξετε με κάθε συνταγή; Απαλή, πικάντικη, Dijon, με σπόρους, βρείτε ποια ταιριάζει ιδανικά σε κάθε πιάτο.

5 μοναδικές συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη

Υπέροχες συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη! Γευστικά, εύκολα, θρεπτικά και με υγιεινά συστατικά, αυτά τα γλυκά χωρίς ζάχαρη θα τα λατρέψετε.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ