ΑρχικήΆρθραΑρωμάτισε με αποξηραμένα βότανα το μέλι σου

Αρωμάτισε με αποξηραμένα βότανα το μέλι σου

Από τη Λίζα Μάτσα,

Ένα αρωματικό μέλι, πέρα από τις θεραπευτικές του ιδιότητες, μπορεί να φανεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στη κουζίνα σου. Άσε που είναι πανεύκολο να το φτιάξεις!

Πως; Το μόνο που χρειάζεται είναι να πας στο μελισσοκόμο της περιοχής σου (για να στηρίξουμε και τις ντόπιες μέλισσες) και να προμηθευτείς ένα ελαφρύ με ήπια γεύση μέλι. Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξεις ένα αποξηραμένο κατά προτίμηση βότανο της αρεσκείας σου, ή γιατί όχι, ένα mix βοτάνων. Δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, μέντα, μελισσόχορτο, λεβάντα, χαμομήλι, ροδοπέταλα, λουίζα και πευκοβελόνες είναι μόνο μερικές πηγές αρωμάτων που μας έρχονται στο μυαλό. Όμως, αυτό το μέλι είναι ολόδικό σου για αυτό μπορείς να διαλέξεις ό,τι σου αρέσει και να βάλεις την υπογραφή σου.

Η διαδικασία είναι απλή. Χρησιμοποίησε περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα βότανα για 1 φλιτζάνι μέλι. Τοποθέτησε τα αποξηραμένα, πάντα, βότανα στο πάτο ενός αποστειρωμένου βάζου. Γέμισε με μέλι μέχρι τη μέση και ανακάτεψε με ένα ξύλινο chopstick. Συνέχισε να γεμίζεις μέχρι τη κορυφή και κλείσε καλά το βάζο. Πέντε ημέρες είναι αρκετές ώστε το εκχύλισμα βοτάνων να αρωματίσει το μέλι σου. Εάν παρατηρήσεις ότι τα βότανα που έχεις χρησιμοποιήσει επιπλέουν στην κορυφή, αναποδογύρισε το βάζο μερικές φορές. Για πιο έντονη γεύση, μπορείς να το αφήσεις να εμποτιστεί για μια άλλη εβδομάδα ή περισσότερο.

Όταν η ένταση του αρώματος σε ικανοποιεί, σούρωσε το μέλι σε ένα άλλο αποστειρωμένο βάζο και χρησιμοποίησε το ως γλυκαντικό στο τσάι, τη λεμονάδα και τα φρούτα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως dressing στις σαλάτες ή στις μαρινάδες σας. Αποθήκευσε το σε δροσερό, ξηρό μέρος και απόλαυσέ το οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Μια κουταλιά μέλι μπορεί να σε χαλαρώσει απίστευτα και να πάρει όλη την ένταση της εβδομάδας. Δοκίμασε το!

Εικόνα via hellonatural.co/make-infused-honey

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πραλίνα φουντουκιού

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου. Αποθηκεύστε την πραλίνα σε βάζο και επικαλύψτε το ψωμάκι ή τα νόστιμα γλυκά σας!

Μακαρόνια με μπρόκολο

Γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο. Φτιάξτε αυτή τη θρεπτική και νόστιμη μακαρονάδα με μπρόκολο και θα ενθουσιαστείτε!

Πάβλοβα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες

Η πιο υπέροχη και εύκολη πάβλοβα με απολαυστική κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες. Θα τη λατρέψετε!

Περισσότερα άρθρα

Τι να κάνεις με τη γαλοπούλα που περίσσεψε

Ιδέες για να μαγειρέψουμε με το φαγητό που περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι!

10 νηστίσιμα γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις!

Τα καλύτερα νηστίσιμα γλυκά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα γλυκά για τη νηστεία με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

6 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρονάδα

Τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν φτιάχνουμε μακαρονάδα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ