Από τη Λίζα Μάτσα,
Ένα αρωματικό μέλι, πέρα από τις θεραπευτικές του ιδιότητες, μπορεί να φανεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στη κουζίνα σου. Άσε που είναι πανεύκολο να το φτιάξεις!
Πως; Το μόνο που χρειάζεται είναι να πας στο μελισσοκόμο της περιοχής σου (για να στηρίξουμε και τις ντόπιες μέλισσες) και να προμηθευτείς ένα ελαφρύ με ήπια γεύση μέλι. Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξεις ένα αποξηραμένο κατά προτίμηση βότανο της αρεσκείας σου, ή γιατί όχι, ένα mix βοτάνων. Δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, μέντα, μελισσόχορτο, λεβάντα, χαμομήλι, ροδοπέταλα, λουίζα και πευκοβελόνες είναι μόνο μερικές πηγές αρωμάτων που μας έρχονται στο μυαλό. Όμως, αυτό το μέλι είναι ολόδικό σου για αυτό μπορείς να διαλέξεις ό,τι σου αρέσει και να βάλεις την υπογραφή σου.
Η διαδικασία είναι απλή. Χρησιμοποίησε περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα βότανα για 1 φλιτζάνι μέλι. Τοποθέτησε τα αποξηραμένα, πάντα, βότανα στο πάτο ενός αποστειρωμένου βάζου. Γέμισε με μέλι μέχρι τη μέση και ανακάτεψε με ένα ξύλινο chopstick. Συνέχισε να γεμίζεις μέχρι τη κορυφή και κλείσε καλά το βάζο. Πέντε ημέρες είναι αρκετές ώστε το εκχύλισμα βοτάνων να αρωματίσει το μέλι σου. Εάν παρατηρήσεις ότι τα βότανα που έχεις χρησιμοποιήσει επιπλέουν στην κορυφή, αναποδογύρισε το βάζο μερικές φορές. Για πιο έντονη γεύση, μπορείς να το αφήσεις να εμποτιστεί για μια άλλη εβδομάδα ή περισσότερο.
Όταν η ένταση του αρώματος σε ικανοποιεί, σούρωσε το μέλι σε ένα άλλο αποστειρωμένο βάζο και χρησιμοποίησε το ως γλυκαντικό στο τσάι, τη λεμονάδα και τα φρούτα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως dressing στις σαλάτες ή στις μαρινάδες σας. Αποθήκευσε το σε δροσερό, ξηρό μέρος και απόλαυσέ το οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Μια κουταλιά μέλι μπορεί να σε χαλαρώσει απίστευτα και να πάρει όλη την ένταση της εβδομάδας. Δοκίμασε το!
Εικόνα via hellonatural.co/make-infused-honey