Γαλλικό τοστ

γαλλικό τοστ

Γαλλικό τοστ. Ένα υπέροχο γλυκό διάσημο στη πρωτεύουσα της γαστρονομίας. 

γαλλικό τοστ
Print Recipe
5 from 1 vote

Γαλλικό τοστ

Οι αγαπημένες αυγόφετες ή γαλλικό τοστ είναι το ιδανικό πρωινό. Συνοδεύστε με μέλι, πραλίνα, μαρμελάδα ή ακόμη και παγωτό.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time5 λεπτά
Total Time15 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Γαλλικό τοστ
Servings: 6

Ingredients

  • 6 φέτες ψωμί
  • 2 αυγά
  • 60 ml γάλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη με βανίλια
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. ηλιέλαιο
  • ζάχαρη άχνη

Instructions

  • Σε βαθύ μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μέσα στο μείγμα βουτάμε τις φέτες ψωμιού και τις αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να μουλιάσουν. Αν χρησιμοποιήσουμε λεπτές φέτες ή φέτες για τοστ, τότε απλώς τις βουτάμε να βραχούν.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι. Κατόπιν, προσθέτουμε ανά δύο τις φέτες ψωμιού και τις αφήνουμε να χρυσίσουν για 1 περίπου λεπτό από την κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε μεγάλο πιάτο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Notes

Απογειώστε τη συνταγή με μαρμελάδα φράουλα, πραλίνα φουντουκιού, μέλι ή φρέσκα φρούτα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τσουρέκι αντί για τοστ. Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιήστε ελάχιστη ζάχαρη για το υγρό μείγμα. 

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.