Γαλλικό τοστ. Ένα υπέροχο γλυκό διάσημο στη πρωτεύουσα της γαστρονομίας.
Εκτύπωση
Γαλλικό τοστ
Οι αγαπημένες αυγόφετες ή γαλλικό τοστ είναι το ιδανικό πρωινό. Συνοδεύστε με μέλι, πραλίνα, μαρμελάδα ή ακόμη και παγωτό.
Μερίδες 6
Θερμίδες 450θερμίδες
Υλικά
- 6 φέτες ψωμί
- 2 αυγά
- 60 ml γάλα
- 1 κ.γ. ζάχαρη με βανίλια
- 25 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. ηλιέλαιο
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε βαθύ μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μέσα στο μείγμα βουτάμε τις φέτες ψωμιού και τις αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να μουλιάσουν. Αν χρησιμοποιήσουμε λεπτές φέτες ή φέτες για τοστ, τότε απλώς τις βουτάμε να βραχούν.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι. Κατόπιν, προσθέτουμε ανά δύο τις φέτες ψωμιού και τις αφήνουμε να χρυσίσουν για 1 περίπου λεπτό από την κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε μεγάλο πιάτο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tips
Απογειώστε τη συνταγή με μαρμελάδα φράουλα, πραλίνα φουντουκιού, μέλι ή φρέσκα φρούτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τσουρέκι αντί για τοστ. Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιήστε ελάχιστη ζάχαρη για το υγρό μείγμα.
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
τελειο!!